«Lupatiņi un draugi» apceļos Latviju, priecējot bērnus visos reģionos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šajā pavasarī Kinopunktos visā Latvijā tiks demonstrēta jauna un mākslinieciski augstvērtīga animācijas filmu programma "Lupatiņi un draugi", kas paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Sākot no 11.marta "Lupatiņi un draugi" vairāk nekā trīs mēnešu garumā apceļos 80 dažādas Latvijas vietas.

Programmā "Lupatiņi un draugi" iekļautas piecas jaunākās studijas "Atom Art" veidotās "Lupatiņu" sērijas: "Kā Lupatiņi būvēja māju", "Kā Lupatiņi veseļojās", "Kā Lupatiņi kārtoja", "Kā Lupatiņi slēpās" un "Kā Lupatiņi precējās" (režisors Edmunds Jansons). Programmā iekļautas arī divas studijas "Animācijas brigāde" filmiņas: "Zīļuks" un "Sārtulis" (režisore Dace Rīdūze).

"Lupatiņi" ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri kopā ar gudro Kaķi dzīvo skaistā auduma mājiņā un iepazīst pasauli. Jaunākajās filmiņās Lupatiņi pēta dažādas dzīvei noderīgas lietas - kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam, kur dzīvo ziema, vai var izārstēties, ēdot konfektītes, ar ko būtu interesanti precēties, kā arī noskaidro, kurš no viņiem prot vislabāk noslēpties.

"Lupatiņu" animācijas īsfilmas izrādītas vairāk nekā 70 starptautiskos bērnu filmu festivālos visā pasaulē un saņēmušas godalgas prestižos animācijas filmu festivālos ASV un Ķīnā, kā arī pašmāju "Lielo Kristapu" par labāko animācijas filmu mākslinieku 2012.gadā.

"Lupatiņu" radošajā komandā darbojas dzejniece Inese Zandere, režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons, komponists Jēkabs Nīmanis, aktieris Kaspars Znotiņš un citi.

2015.gada decembrī tika izdots DVD ar jaunākajām "Lupatiņu" sērijām, Jēkaba Nīmaņa bērnu dziesmu albums "LuPantiņi", kā arī Ineses Zanderes stāstu grāmata "Lupatiņu rīts".

Jēkabs Nīmanis "Vietas un lietas"
00:00 / 01:43
Lejuplādēt

Savukārt abas studijas "Animācijas brigāde" filmiņas veidotas pēc Margaritas Stārastes stāstu motīviem un tikušas iekļautas arī Berlīnes kinofestivāla programmā. Filmiņa "Zīļuks" vēsta par to, kā no ozolzīles un koka zariņiem veidots vīriņš vārdā Zīļuks mācās dzīvot mežā, kā iedraudzējas ar meža iemītniekiem un tiek pie sava mājokļa. Filmiņa "Sārtulis" vēsta par sarkano krāsu zīmuli, kurš no mākslinieces galda nokļūst nepabeigtas bilžu grāmatas savādajā pasaulē, un tur to pārsteidz tikšanās ar neparastiem tēliem, dažādas ķibeles un likstas. Lai bilžu grāmata tiktu pabeigta, ir nepieciešams ikkatras zīmuļkrāsas pieskāriens, un jaunie draugi palīdz Sārtulim atgriezties mājās.

Latvijā ražoto filmu programma "Lupatiņi un draugi" Kinopunktos tiek demonstrēta Nacionālā kino centra filmu izplatīšanas projekta "Latvijas filmu maratons" ietvaros.

Programma "Lupatiņi un draugi" būs skatāma 80 dažādās Latvijas vietās, tai skaitā kinoteātros Talsos, Valmierā, Cēsīs, Smiltenē, Madonā, Rēzeknē un Ludzā. Pirmie seansi plānoti 11.martā Valmierā, 13.martā Jumpravā un Cēsīs, 16.martā Pļaviņās un Carnikavā, 18.martā Pļavmuižā un Talsos.

Ar visām "Lupatiņi un draugi" kino seansu norises vietām iespējams iepazīties Kinopunkta mājaslapā. Demonstrētājiem vēl ir iespējams pieteikties uz seansiem arī savās pilsētās.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti