LTV1 rādīs animācijas filmu «Zelta zirgs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunā gada pirmajā dienā pulksten 19.05 Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvā noskatīties filmu studijas “Rija” pilnmetrāžas animācijas pasakas “Zelta zirgs” televīzijas pirmizrādi.

Animācijas filmas pamatā ir latviešu literatūras klasiķa Raiņa pirms vairāk nekā 100 gadiem sarakstītā luga “Zelta zirgs”. Filma veidota ar klasiskai zīmētai pilnmetrāžai raksturīgiem tēliem, dramatismu un vizuālo izskatu. No literārā pirmavota filmā galvenokārt tiek akcentēta pasakai raksturīgā sižeta līnija un galvenie motīvi: cīņa starp labo un ļauno, drosmes, neatlaidības un mīlestības spēks.

 “Zelta zirgs” ir stāsts par Melnās mātes centieniem sagrābt varu pār pasauli, vairojot skumjas un vācot cilvēku asaras, kas lietas par neveiksmēm, nelaimēm un aizgājējiem. Lai iegūtu absolūtu varu, vecajai raganai jānogalina Princese. Kad karaļa meita dodas izjādē pa mežu, Melnā māte sagūsta meiteni un ieslēdz stikla zārkā. Taču dzīvības aizstāvis Baltais tēvs stājas ceļā un rada stāvu un augstu ledus kalnu, kas paglābs Princesi no Melnās mātes septiņus gadus un septiņas dienas. Šajā laikā drosminieki var princesi izglābt...

Filmas režisors ir Reinis Kalnaellis. Filmas varoņu balsis ierunājuši Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Ģirts Jakovļevs, Artis Robežnieks, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants un citi.

Animācijas filma veidota kā sadarbības projekts starp Latviju, Lietuvu, Dāniju un Luksemburgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti