LTV1 Lieldienu programmā – vairāku dokumentālo filmu pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Lieldienu programmā Latvijas Televīzijas 1. kanālā gaidāmas vairāku dokumentālo filmu pirmizrādes.

Piektdien, 29. martā, pulksten 15.05, televīzijas skatītāji pirmoreiz varēs novērtēt režisores Līgas Gaisas talantīgo veikumu – dokumentālo filmu „Spēle ar beigām”. Aizkustinošās filmas varoņi ir neārstējamas slimības – multiplās sklerozes – slimnieki, kuri iestudē Semjuela Beketa lugu „Beigu spēle” un šajā procesā rod cerību jaunas dzīves sākumam. Filmas pirmizrāde notika 2011. gada kinofestivālā „Arsenāls”, kur žūrija „Interfilm” tai piešķīra balvu kā labākajai Baltijas dokumentālajai filmai.

Lasītāju apbrīnotā, noslēpumainā rakstnieka Paulu Koelju dzīves gaitas atklāsies dokumentālajā filmā „Paulu Koelju. Mana dzīve”, kuru LTV1 rādīs piektdien pulksten 18.30. Filma dod iespēju ieraudzīt ne tikai slavas gaismā nonākušu brazīliešu rakstnieku uz Kannu sarkanā paklāja, bet arī katoļu garā audzinātu dumpinieku, kurš cīnījies par Brazīlijas neatkarību, nonācis cietumā, bet 1988. gadā, dodoties svētceļojumā, pilnībā mainījis savu dzīvi.

Jaunus mūsdienu zinātnes atklājumus un emocionālus stāstus par vienu no svarīgākajiem cilvēka orgāniem – sirdi – uzzināsim dokumentālajās filmās „Sirdis un prāti”, kuru demonstrēs piektdien pulksten 19.30, un „Sirdspuksti”, kas gaidāma sestdien, 30. martā, pulksten 12.35. Savukārt sestdien pulksten 14.30 Lieldienu ieskaņā būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu „Lūgšana krustā”, kas atspoguļo latviešu bīskapa Boļeslava Sloskāna (1893-1981) dzīvesstāstu sarežģītajā laikmetā. Bīskapa dzīve noslēdzās emigrācijā, bet pēc komunistiskās impērijas sabrukuma viņa mirstīgās atliekas tika pārvestas uz Latviju un svinīgi apglabātas Aglonas bazilikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti