LTV tapis dokumentāls stāsts «Donbass: Dzīvības apskāviens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dokumentālajā stāstā "Donbass: Dzīvības apskāviens" Latvijas Televīzijas žurnālists Gints Amoliņš un operators Ingus Graudiņš Ukrainā, Donbasa frontē, paši nokļūstot zem Krievijas artilērijas apšaudēm, dodas līdzi brīvprātīgajiem, kas ved palīdzību un atpakaļceļā evakuē cilvēkus.

Donbasa frontes joslā joprojām dzīvo tūkstošiem cilvēku, kuri ik dienu cieš no Krievijas apšaudēm. Krievijas uzbrukumu lokam arvien ciešāk savelkoties arī ap Lisičansku, Latvijas Televīzijas komanda devās uz šo pilsētu, kas ieskauta nerimstošā kara dunā.

"Šis ir smagākais stāsts, ko jebkad esmu veidojusi. Un ne tikai manu patiesi varonīgo kolēģu Ginta un Ingus fiksēto unikālo videoliecību dēļ. Nē, šis stāsts tirdī, gruzd un nedod miera, pieprasot man godīgi atbildēt uz daudziem ļoti nepatīkamiem jautājumiem: "Vai es spētu kā mūsu varoņi, brīvprātīgie, pavisam jauni cilvēki, ziedoties, riskējot ar dzīvību savu līdzcilvēku labā? Vai man pietiktu dūšas nepamest dzimteni grūtā brīdī? Vai es, tieši es, daru visu iespējamo neiedomājamā ļaunuma apturēšanai? Vai tikai manī jau neieskanās samierināšanās tonis?" Tie ir ārkārtīgi neērti jautājumi, jo sevišķi, ja jāuzdod pašam sev. Bet tikai tā, manuprāt, iespējams saglabāt pašcieņu un taisnu mugurkaulu," teic dokumentālā stāsta režisore Dace Kokle.

"Donbass: Dzīvības apskāviens" vēstīs par pašaizliedzīgu riskēšanu ar dzīvību, par palīdzēšanu, uzklausīšanu un arī mierināšanu. Tā vien šķitīs, ka brīvprātīgo darbu caurvij motīvi, kas ieskanas populārās ukraiņu rokgrupas "Okean Elzy" dziesmā "Обійми" jeb "Apskauj". Ar "Okean Elzy" atļauju šī mūzika izmantota arī filmas tapšanā.

Dokumentālo stāstu veidojusi LTV Ziņu dienesta komanda – ārzemju ziņu žurnālists Gints Amoliņš, operators Ingus Graudiņš un režisore Dace Kokle.

Filmas "Donbass: Dzīvības apskāviens" pirmizrāde – 3. jūlijā plkst. 20.35 LTV1 un REplay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti