Kultūras ziņas

Marka Rotko mākslas centra izstādes

Kultūras ziņas

Ezeru mūzika Liepājā

Jauns LTV raidījums "Kultūrdobe"

LTV raidījums «Kultūrdobe» viesosies pie kultūras personībām, kuras vasarā rušinās dārzā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Viens no Latvijas Televīzijas vasaras sezonas lielākajiem jaunumiem ir Kultūras raidījumu redakcijas veidotais projekts “Kultūrdobe”. Jaunā raidījuma idejas autore un vadītāja ir žurnāliste Henrieta Verhoustinska. Raidījumā viņa dosies gan pie kultūras personībām, kuras sen zināmas kā aktīvi dārza darbu fani, gan pie tiem, kuri līdz šim ar dārzu bijuši uz “jūs”.

Pandēmijas laiks dārzkopību padarījis teju par dzīves nepieciešamību – tā gan nomierina prātu, gan sagādā svaigus, veselīgus produktus, norāda raidījuma veidotāji. Dārzamīļu, ar kuriem Henrieta Verhoustinska ir itin labās attiecībās, netrūkst nevienā mākslas jomā, turklāt katram ir sava iemīļotā dārza kultūra. Henrieta Verhoustinska šogad pirmo reizi mēģina kaut ko iedēstīt piemājas dobēs, bet kopumā viņa šai jomā nav pat ābečnieka līmenī.

Tāpēc jaunajā raidījumā viņa dosies ciemos pie dārzkopjiem – māksliniekiem – un nebaidīsies uzdot arī šķietami muļķīgus jautājumus.

Sarunas, protams, būs ne tikai par dārzu, sola autori.

“Raidījuma “Kultūrdobe” ideja pie manis atnāca pēkšņi – mūsu ģimene iegādājās māju, un mēs sākām tur iekārtot dārziņu. Jāsaka gan, ka dārzniece no manis – nekāda. Es nemāku atšķirt plūmi no ābeles,” ironizē idejas autore Henrieta Verhoustinska. “Mani draugi smejas par to, ka es vadīšu dārzkopības raidījumu, bet acīmredzot ir pienācis tāds vecums, kad – kā katram latvietim – gribas ierušināties zemē un redzēt kaut ko izaugam,” stāsta Verhoustinska. Viņa pamanījusi, ka arī daudzi viņas draugi no mākslas pasaules ir pievērsušies dārzam un pamatoti lepojas ar to, ko audzē. Piemēram, Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis kopj peonijas, komponists Zigmars Liepiņš rūpējas par tomātiem.

Raidījums “Kultūrdobe” ļaus paraudzīties uz kultūras personībām un mākslas pasaules autoritātēm negaidītā rakursā un vienlaikus skars tādas svarīgas tēmas kā ekoloģija un cilvēka iedarbība uz dabu. Tai pašā laikā raidījums būs izklaidējošs un ar humora dzirksti.

Idejas autore un vadītāja – Henrieta Verhoustinska, režisore – Gunta Gaidamaviča, producents – Artis Dobrovoļskis.

“Kultūrdobe” – no 4. jūlija sestdienās pulksten 18.20 LTV1 un REPLAY.lv. Portālā LSM.lv būs atrodams papildu saturs. Pirmajā raidījumā komanda viesosies pie Liepājas teātra aktiera Egona Dombrovska un viņa sievas, floristes un ziedu salona īpašnieces Evitas Dombrovskas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti