LTV raidījumiem «4. studija» un «Pasaules panorāma» nodrošinās surdotulkojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sākot ar 2020. gadu, Latvijas Televīzija (LTV) paplašinās nedzirdīgajiem skatītājiem pieejamā satura klāstu – tam pievienosies raidījumi “4. studija” un “Pasaules panorāma”.

Raidījumā “4. studija” tiek aktualizētas sociāli nozīmīgas tēmas, kas svarīgas kā indivīdiem, tā visai sabiedrībai; tas pievēršas arī neērtiem jautājumiem, mēģinot palīdzēt iedzīvotājiem rast risinājumu viņu sasāpējušajām problēmām. Raidījums no pirmdienas līdz ceturtdienai pēc “Dienas ziņām” vērojams LTV1 ēterā. Savukārt raidījumā “Pasaules panorāma” katru trešdienu pulksten 19.30 tiek aplūkotas ārpolitikas aktualitātes – sākot ar notikumiem kaimiņvalstīs un beidzot ar pasaules mēroga norisēm.

Šie raidījumi piepulcēsies “Dienas ziņām”, “Kultūras ziņām”, “Sporta ziņām”, aktuālajai intervijai “Viens pret vienu” un diskusiju raidījumam “Tieša runa”, kas šobrīd tiek nodrošināti ar surdotulkojumu.

"Pasaules Panorāmas" vadītājs Toms Pastors
"Pasaules Panorāmas" vadītājs Toms Pastors

Virkni raidījumu un filmu, tostarp arī bērnu auditorijai, Latvijas Televīzija nedzirdīgajiem skatītājiem nodrošina ar subtitriem – raidījumus “Aizliegtais paņēmiens”, “De facto”, “Vides fakti”, “Sporta studija”. Visas nedzirdīgajiem pieejamās pārraides atrodamas mājaslapā Replay.lv.

Tiešraidē raidījumi ar surdotulkojumu vērojami Replay.lv sadaļā “Interneta tiešraides”.

Nedzirdīgajiem skatītājiem regulāri tiek nodrošināts surdotulkojums arī valsts svētku un citām valstiska un starptautiska mēroga pārraidēm. Tāpat arī šogad tiks turpināta ierastā konkursa “Supernova” tulkošana zīmju valodā. Konkursa fināla tiešraide ar surdotulku būs vērojama LTV7.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti