Kultūras ziņas

Rīgā atgriežas pianists Nikolass Angeličs

Kultūras ziņas

Izcilas zvaigznes koncertuzvedumā "Ernani"

LTV raidījumam "Ielas garumā" - 15!

LTV raidījumam «Ielas garumā» - 15!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tieši pirms 15 gadiem Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā tika demonstrēts pirmais raidījums “Ielas garumā”. Tas bija veltīts Artilērijas ielai. Raidījuma idejas autore, nepagurstoša īstenotāja un vadītāja Lilita Eglīte jubilejas reizē saka, ka viņas lolojumam gals vēl ne tuvu nav redzams. Par visām Rīgas ielām vēl nav paguvusi izstāstīt, turklāt periodiski pilsētā izbūvē jaunas. Lilita, Latvijas Televīzija, Replay.lv un lsm.lv ielas garumā skatītājiem sarūpējuši dāvanu. Portālā LSM.lv nu atrodami un skatāmi paši pirmie “Ielas garumā” raidījumi.

"Ielas garumā" karte. Atrodi savu ielu TE.

Pirmo raidījumu “Ielas garumā” Latvijas Televīzijas skatītāji savos televizoros ieraudzīja 2003. gada 12. janvāra pievakarē. To Lilita Eglīte veltīja sava vectēva dzimtajam rajonam Grīziņkalnam un Artilērijas ielai. Stāstniekus allaž meklējusi pati. Kaut arī galvaspilsētas iedzīvotāju masa ir nepastāvīga un bieži migrē no viena īres dzīvokļa uz otru, gluži vienkārši klauvējot pie durvīm vai aptaujājot turpat satiktos, Lilita vienmēr atradusi īstos cilvēkus. Tādus, kuri vienuviet dzīvojuši gana ilgi, lai labi zinātu savas ielas dzīves stāstu.

15 gadu laikā Lilita izzinājusi tik daudz ielu namu stāstus, ka, arī dodoties pa pilsētu ikdienas gaitās, gadiem uzkrātās zināšanas un atmiņas neliek mieru.

„Šeit pat Grīziņkalnā bija brīnišķīgi cilvēki. Piemēram Staņislavs Strods, ko tie, kas skatījās pirmo raidījumu, joprojām atceras. Tāpat šeit Lienes ielā bija brīnišķīga kundze 96 gadus vecā Elza Rudzīte, kura no mājas izgāja divas reizes gadā, un tā otrā toreiz bija, lai nofilmētos televīzijā. Viņa bija apņēmusies nodzīvot līdz 100 gadiem, bet nu diemžēl..." atceras LTV raidījuma “Ielas garumā” veidotāja Lilita Eglīte.

Pusi jubilejas sezonas raidījums “Ielas garumā” pavadīs, pētot, kas mainījies vietās, kur Lilita viesojusies pirms gadiem. Tikmēr portālā lsm.lv iespējams noskatīties jau vairākus raidījuma izlaidumus. Stāstu par savu ielu viegli atrast, klikšķinot uz īpašās Latvijas un pat Igaunijas kartes, kur atzīmētas raidījuma viesošanās vietas.

"Ja es padomāju, kāds ir bijis šis laiks un kādas bijušas šīs filmēšanas, tad, no vienas puses, tās ir smagas darba dienas, bet, no otras - tās tikšanās ielās, tā ir svētdiena," atzīst Lilita Eglīte.

Lilita zina, ka skatītāji no viņas gaida grāmatu. Taču tās laiks vēl neesot pienācis. Visi ielu stāsti televīzijā vēl nav izstāstīti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti