Pārtikas revidents

"Pārtikas revidents". Sēnes

TV JAUNUMS! "Pārtikas revidents" 1. sērija. Sēnes

LTV raidījumā «Pārtikas revidents» žurnāliste Ieva Strazdiņa skaidros mītus un patiesību par pārtiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 16. septembra trešdienu vakaros Latvijas Televīzijas (LTV) skatītāji varēs vērot jaunu analītisku raidījumu “Pārtikas revidents”. Tajā skaidros, kas patiesībā ir pārtikas produktu sastāvā, kā produkts radīts, vai cena vienmēr nozīmē kvalitāti, un meklēs atbildes uz daudziem citiem jautājumiem. Raidījuma vadītāja – galvenā pārtikas revidente – būs žurnāliste Ieva Strazdiņa.

“Pārtikas revidents” būs analītisks raidījums, kas pētīs veikalu plauktos un tirgū pieejamās pārtikas izcelsmi, saturu un cenu atšķirību, katru nedēļu īpašu uzmanību veltot kādam produktam. Kas patiesībā ir šī produkta sastāvā? Kas ir izplatītākie mīti par to un vai tie ir patiesi? Kur un kā šis pārtikas produkts tiek radīts? Vai cena vienmēr nozīmē kvalitāti? Šie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem tiks meklētas atbildes jaunajā raidījumā. Raidījuma idejas autors ir žurnālists un raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" vadītājs Guntis Bojārs.

Raidījumu "Pārtikas revidents" vadīs Ieva Strazdiņa, kurai tā būs debija LTV žurnālistu komandā.

“Šis projekts ir liels izaicinājums. Kad es saņēmu piedāvājumu, tas šķita kas nereāls – sākot ar Gunta Bojāra telefonzvanu, beidzot ar dienu, kad saņēmu savu jauno LTV preses caurlaidi,” godīgi atzīst Ieva Strazdiņa.

“Protams, apņēmos strādāt un censties no visas sirds. Kad Guntis mani uzrunāja, es atbildēju, ka neesmu pārliecināta – vai tiešām es viņu nepievilšu, jo šis piedāvājums bija kā uzreiz ielēkt lielā un atbildīgā amatā. Guntis atbildēja ar vārdiem, kurus šobrīd atgādinu sev katru reizi, kad dūša saskrien papēžos – “ir laiks peldēt plašākos ūdeņos”,” atklāj jaunā raidījuma vadītāja.

Pirmā raidījuma galvenās varones būs sēnes. Cik daudz mēs patiesībā zinām par tām? Kā atšķiras meža sēnes no tām, kas nopērkamas veikalā? Un kur aug un kā līdz pircējam nonāk sēnes, ko iespējams nopirkt veikalos? Analīžu rezultāti parādīs sēņu sastāvu, un raidījums skaidros, vai to sastāvs ir veselīgs. Raidījumā aplūkos arī biežākās kļūdas, ko pieļaujam, apstrādājot sēnes, kā arī pastāstīs par neparastiem produktiem, kuru sastāvā, kā izrādās, ir sēnes. Šos un citus jautājumus skaidros ne vien Ieva Strazdiņa, bet arī raidījuma komandas žurnālistes – Krista Tuča, Lauma Krastiņa un Liena Skadiņa.

“Pārtikas revidents” – no 16. septembra trešdienās pulksten 21.15 LTV1 un REPLAY.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti