LTV rādīs latviešu režisoru filmas «Modris» un «Es esmu šeit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nākamajā nedēļā, 9. un 11. februārī, LTV1 ēterā būs skatāmas divas latviešu režisoru filmas, kas pēdējos gados izpelnījušās lielu skatītāju un kino industrijas pārstāvju atzinību – Jura Kursieša drāma “Modris” un Renāra Vimbas spēlfilma “Es esmu šeit”, informēja Latvijas Televīzija (LTV).

9.februārī pulksten 21.45 LTV1 ēterā būs skatāma viena no pēdējo gadu populārākajām un kinoteātros skatītākajām latviešu filmām “Modris”. Jura Kursieša emocionāli uzlādētā debijas drāma ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par 17 gadus veco  Modri – bez tēva augušu pusaudzi, viņa atkarību, tās izraisītu zādzību un piespriesto sodu.

Modra lomu atveido Kristers Pikša, kurš tika atrasts rūpīgā un ilgā atlases periodā, bet viņa māti atveido Rēzija Kalniņa.

Filma "Modris" saņēmusi Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps balvu kā labākā debija, nominēta Grieķijas nacionālajai kino balvai un ieguvusi vēl vairākas balvas starptautiskos festivālos. 2015.gadā Jura Kursieša filmu Modris ekspertu komisija izvirzīja kā Latvijas pieteikumu ASV Kinoakadēmijas sacensībā par Oskara balvu kategorijā Labākā ārzemju filma. Šos sasniegumus filmas reklāmas materiālos piemin arī vietne "Filmatique".

Savukārt 11. februārī pulksten 21.25 LTV1 ēterā būs skatāma režisora Renāra Vimbas debijas filma “Es esmu šeit”, kurā lomas atveido Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Ruta Birgere un Rēzija Kalniņa. Tas ir aizkustinošs stāsts par meiteni Raju un viņas brāli Robi, kuri ir spiesti dzīvot kopā ar vecmammu Olgu, jo viņu tēvs ir miris, bet māte ir devusies uz Angliju darba meklējumos.

Pilnmetrāžas spēlfilma “Es esmu šeit” savu kinodzīvi iesāka ar "Kristāla lāci" Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā, vēlāk tā saņēma divas balvas starptautiskos kinofestivālos – Austrijā un Krievijā, Kaļiņingradas apgabalā, bet Nacionālajā kino festivālā "Lielais Kristaps 2016" oktobra sākumā tika atzīta par labāko pilnmetrāžas spēlfilmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti