Kultūras ziņas

Mākslinieku galerija "Five Years" Londonā

Kultūras ziņas

Vēriens un kvalitāte LNSO sezonas izskaņā

LTV jaunais projekts "Viens ciems. Visa Latvija."

LTV projektā «Viens ciems. Visa Latvija» iesaistās trīs rakstnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gatavojoties Valsts simtgades svinībām, Latvijas Televīzija sākusi inovatīvu multiplatformu projektu, kura galvenie mērķi ir stiprināt iedzīvotāju nacionālo pašapziņu, iniciēt jaunradi latviešu literatūrā un dramaturģijā, kā arī radīt līdz šim Latvijas medijos nebijušus raidījumu formātus. Piesaistot izcilākos savas jomas profesionāļus, šoreiz trīs pašmāju rakstniekiem ir dota iespēja doties uz dažādiem Latvijas ciematiem, lai meklētu iedvesmu jauniem darbiem.

Projektam izvēlētas trīs apdzīvotas vietas Latvijā, uz kurām dosies pazīstami latviešu literāti un iepazīs vietējo ikdienu. Uz Valgaciemu Kurzemē dosies Māris Bērziņš, uz Api Ziemeļvidzemē - Pauls Bankovskis, savukārt uz Slutišķiem Latgalē - Nora Ikstena. Viņu pieredzētais kalpos par pamatu trim dokumentālajām filmām.

"Viņu uzdevums ir vairākas nedēļas dzīvot šajās vietās, radīt stāstus, kuriem ir divi noteikumi: tiem ir jābūt radītiem šajā vietā un laikā, kāds tas ir žanrs, kas tur notiek, tas vairs nav tik svarīgi, bet mēs ceram, ka viņi radīs iedvesmu no vietējiem iedzīvotājiem, vietējās dabas un notikumiem," norāda LTV kultūras satura redaktore Gunta Sloga.

Projekta pirmais dalībnieks rakstnieks Māris Bērziņš 1.jūnijā devies ceļā uz savu iedvesmas galamērķi Kurzemē, uz Valgalciemu.

"Tur kādreiz bija četri veikali, tagad ir tikai autoveikals. Kādreiz bija pāri par divsimt iedzīvotājiem, tagad laikam 57," stāsta rakstnieks Māris Bērziņš.

Katram no trīs iedvesmu meklējošiem rakstniekiem dodas līdz arī Latvijas Televīzijas filmēšanas komanda, kura fiksēs ciema ikdienu un tur esošo rakstnieku gaitas.

Jau gada beigās Latvijas Televīzijas ēterā skatītāji varēs ieraudzīt trīs dokumentālās filmas un iepazīties ar katra rakstnieka sacerētajiem stāstiem.

"Mūsu plāns ir nākamgad vienu vai visus trīs no šiem stāstiem dramatizēt un rādīt televīzijas iestudējumu," uzsver Sloga.

"Man ir laimējies tagad izrauties uz ilgāku laiku no ierastās vides un tas nebūt nenāks par ļaunu, jo nevajag jau tikai no sevis vilkt laukā, vajag arī gūt reālus iespaidus, tikties ar reāliem cilvēkiem, un es ceru, ka tas būs bagātinošs brauciens," - tā Māris Bērziņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti