LTV platformā «16+» pirmizrādi piedzīvos jauniešu radīts seriāls jauniešiem «Ierāmēts»  

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Televīzijas eksperimentālā satura platformā “16+” 30. septembrī gaidāma pirmizrāde – būs skatāmas pirmās divas jauniešu seriāla “Ierāmēts” sērijas. Stāsta centrā ir jaunā aktiera Rūda Bīviņa atveidotais talantīgais puisis Arturs, kura mērķiem ceļā stājas ne vien ģimene, bet, attīstoties notikumu gaitai, arī viņš pats, dzīšanās pēc atzinības un statusa.

“Latvijas Televīzija ir priecīga piedāvāt jauno seriālu “Ierāmēts” (pirmais nosaukums “Nezināms numurs”)!

Ar šo stāstu ceram pievērst uzmanību, cik sarežģīti izvēlēties savu ceļu un kādas sekas mūsu izvēles var atstāt.

Seriāls ir ne tikai stāsts par attiecībām, bet arī par ielu mākslu un radošo brīvību. “Ierāmēts” veidots, balstoties uz radošās komandas pieredzi, tāpēc ceram, ka skatītāji tēlos un stāstā ieraudzīs sevi. Satikties sabiedriskajam medijam un jaunajiem profesionāļiem – seriāla veidotājiem – ļāva projektu konkurss, kurā spilgti parādījās producentu radošā iecere un izpratne par jauniešu auditoriju. Atvērtība jaunajam un inovatīvajam ir viena no LTV vērtībām, tāpēc jo īpaši novērtējam seriāla veidotāju debiju šajā žanrā,” teic LTV Programmu daļas satura redaktore Anna Platpīre.

Seriāla “Ierāmēts” sižets sekos notikumiem 12. klases skolnieka Artura dzīvē. Puisis audzis konservatīvā ģimenē, māte Diāna vēlas, lai dēls piepilda viņas sapni par karjeru mākslā. Tomēr Arturu klasiskā māksla neinteresē, kopš četrpadsmit gadu vecuma viņš vienatnē zīmē grafiti un sapņo kļūt par Latvijā atpazīstamāko ielu mākslinieku.

Arturs ir cilvēks “ēna” – skolā vienkārši eksistējis, nereti bijis apsmiekla objekts, bet dažādu sakritību dēļ viņa sociālā loma strauji mainīsies.

Galvenās lomas atveido Rūdis Bīviņš, Ričards Murāns, Raiens Šaubergs, Rūdolfs Cīrulis, Marta Vīksna un citi.

Radošās komandas kodolu veido režisors Henrijs Geidāns, radošais producents Niklāvs Vētra, kā arī producents Mārtiņš Goldbergs un operators Mārtiņš Kivlinieks. Seriālu uzņem producentu apvienība “Creators 22”, kas uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā jauniešu seriālu ideju konkursā. Seriāls astoņās epizodēs, katra 20 minūtes gara.

“Kad visi seriāla materiāli bija nodoti, radās jautājums: “Vai tiešām esam to paveikuši?”. Joprojām grūti aptvert, ka tas tiešām notiek. Šādas iespējas nerodas bieži, tāpēc mums, seriāla komandai, tā nozīmē daudz. Esam pateicīgi un gandarīti par katra kolēģa darbu un tiekšanos pēc vienota mērķa – skaista, kvalitatīva un aizraujoša seriāla. Bija karsti, ļoti karsti!

Skatītājus gaida notikumiem bagāts stāsts, kurā katrs varēs sevi personificēt ar kādu no notikumiem. Visi esam bijuši jaunieši, zinām, ka kļūdaino izvēļu formula ir nemainīga.

Šis ir jauniešu radīts seriāls jauniešiem!” teic režisors Henrijs Geidāns.

Seriāla pirmās divas sērijas būs skatāmas “16+” Youtube kanālā 30. septembrī, pārējās tiks izrādītas oktobrī. “16+” Youtube kanālā un sociālajos medijos būs pieejams arī plašs papildu saturs.

Par ''16+''

“16+” Youtube kanāls ir Latvijas Televīzijas radīta eksperimentālā satura platforma auditorijai, kas tradicionālu televīzijas saturu vairs nepatērē. Platforma radīta 2018. gadā, tās pirmais projekts bija seriāls “16+”. Jaunieši labi novērtējuši arī “Interneta akadēmiju” par medijpratību, izklaidējoši izglītojošo šovu “Virtuve bez kāposta”, “#Domāskaļāk” diskusijas, kā arī seriālu “Paliec negatīvs” par piedzīvojumiem lauku muižā Covid-19 pandēmijas laikā. Jaunākā informācija par “16+” saturu: “16+” Youtube kanālā (LTV_16plus), Instagram (ltv_16plus) un Tik Tok (ltv_16plus) kontos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti