LTV pirmizrādi piedzīvos filma par Olgu Dreģi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Televīzijas 1.programmā 1.martā plkst.21 un replay.lv pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Olga Dreģe. Mirkļu pieskārieni".

Nav Latvijā cilvēka, kas nezinātu un nemīlētu Olgu Dreģi, kaut vai pēc latviešu filmu klasikas. Teātris, kas ir gaistošāks mākslas veids, Olgai bijis dāsns pēdējos gados, kaut arī ar epizodiskām lomām. Uzplaukt savā temperamentā pirms diviem gadiem viņai bija iespēja Hendeļa lomā Dailes teātra izrādē „Iespējamā tikšanās”.

Olga Dreģe ir leģendārā Dailes teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa principu – skaidrība, kaislība, vienkāršība - absolūtā aktrise. Smiļģim patikušas skaistas aktrises. Olga tāda ir pat savos 80 gados.

Filmas veidotāja Mārīte Balode, kura mākslinieci pazīst jau daudzus gadus, filmas veidošanā mēģinājusi parādīt šo principu esamību dzīves situācijās: Olgai tiekoties ar savām Madonas un Sarkaņu skolas mūža draudzenēm, apmeklējot Sarkaņu muzeju un kopā ar kinorežisoru Jāni Streiču iepazīstot  jauno ekspozīciju Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Atmiņas uzjundīs šobrīd pamestā un nolaistā māja  Lāčplēša ielā 25, viņas sākotnējā teātrī - Dailes teātrī... Šobrīd nekur neredzēti kadri!

Filma caur Olgas Dreģes spilgto personību arī atgādinās par vērtību vertikāli, par uzticību tai mūža garumā.  Kādam mūsdienās tās var šķist neaktuālas vai sakāpinātas, bet Olga pēc tām dzīvo, un mums, viņu  vērojot, ir iespējams samērot tās ar savējām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti