Kultūras ziņas

Izgaisušie prieki vēsturiskajās Preses ballēs

Kultūras ziņas

Primabalerīna Svetlana Zaharova dejo Latvijā

Dokumentālā filma "Puika. Filmas arheoloģija"

LTV pēta filmas «Puika» arheoloģiskos atradumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Turpinot pētnieciski dokumentālo ciklu, kas veltīts Latvijas kino šedevriem, tapusi filma “Puika. Filmas arheoloģija”. Tā veltīta režisora Aivara Freimaņa un operatora Dāvja Sīmaņa leģendārajam kopdarbam - 1977. gadā tapušai spēlfilmai “Puika”.  Filmas pirmizrāde jau 15.decembra vakarā Latvijas Televīzijā.

Lai arī daudzi esam iepazinuši latviešu kino klasiku, tomēr paliek daudz noslēpumu, kas saistās ar katras filmas tapšanu un tajā ieguldīto lielo darbu.

"Tieši tas, kā režisors savā laikā ir atradis filmas atslēgu, neatlaidīgi strādājot, varbūt reizēm spītējot kāda laika uzstādījumiem, cenzūras šķēršļiem, kā arī “Puikas” gadījumā, kas ir neticami, jo tā ir diezgan tradicionāla filma," saka filmas režisore Agita Cāne-Ķīle.

Filmas tapšanas laikā tās veidotājiem nācies saskarties ar diezgan daudziem aizliegumiem. Filmas līdzautori Imants Ziedonis un Aivars Freimanis darbu pie filmas sāka 60. gadu beigās. Un tikai 70. gadu beigās, tuvojoties Jāņa Jaunsudrabiņa 100. dzimšanas dienai, projekts tika apstiprināts.

"Filmā jūs dzirdēsiet arī dažus jautrus stāstus no Aivara Freimaņa mutes, jo viņš ir, protams, ļoti asprātīgs un atceras šo laiku, domāju, ar ļoti siltām atmiņām," atklāj režisore.

Lai rekonstruētu filmas “Puika” tapšanu, režisore Agita Cāne-Ķīle, scenāriste - Daira Āboliņa un operators Edgars Bite gada garumā  sekoja režisora Aivara Freimaņa ikdienas gaitām viņa mājās “Aizklāņos”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Filmas pirmizrāde - 15.decembrī, LTV1, pulksten 21.15.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti