LTV pārraidīs norises labdarības maratona «Dod pieci!» stikla studijā un iestāsies par #VideVisiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Televīzijā no 17. līdz 23. decembrim būs skatāmas norises sabiedrisko mediju labdarības maratona "Dod pieci!" īpašajā stikla studijā Doma laukumā. Aicinot sabiedrību ieraudzīt to cilvēku ikdienu, kuri saskārušies ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem, šī gada tēmu – vides pieejamības problēmas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem – LTV aktualizēs arī ziņu sižetos un dažādos raidījumos.

"Dod pieci 2021"

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad izcels vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, aicinot sabiedrību ieraudzīt to cilvēku ikdienu, kas saskārušies ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Uzsverot ikvienas personas tiesības uz iespējami patstāvīgu dzīvi, ziņu raidījumos jau sākusies sabiedrisko mediju ziņu dienestu veidotā sižetu sērija "Mūžīgā mājsēde". 13. decembrī pulksten 21.55 "Sporta studijā" un 18. decembrī "Panorāmā" LTV Sporta redakcijas žurnālisti aktualizēs sporta stundu pieejamības problēmu bērniem ar funkcionāliem traucējumies, skaidrojot, ar kādiem sarežģījumiem skolās jāsaskaras bērniem un viņu vecākiem.

16. decembrī LTV eksperimentālā satura platformā "16+" pirmizrāde video stāstam "Cilvēcība ir labākā kustība". Sportists Gustavs Pētersīlis ikdienu pavada riteņkrēslā, Dinai Grīnbergai ir kājas protēze, savukārt Paulis ir nedzirdīgs. Taču tas nevienā mirklī netraucēja jauniešiem tērpties modes mākslinieces Laimas Jurčas tērpos un iejusties Līgas Libertes veidotajā dejas horeogrāfijā. Šis stāsts iedrošinās arī citus jauniešus mēģināt, ļauties nezināmajam un lauzt stereotipus, ko var vai nevar izdarīt cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem.

17. decembrī no pulksten 12.00 līdz 12.30 LTV1 ikviens aicināts tiešraidē sekot līdzi labdarības maratona startam – šogad īpašajā stikla studijā Doma laukumā uz sešarpus diennaktīm ieslēgs Pieci.lv rīta šova vadītāju Magnusu Eriņu, "Rīta radio" producenti Elīnu Baltskaru un Pieci.lv ētera producenti un raidījuma "Naktslokāls" vadītāju Lindu Samsonovu.

Maratona dienās LTV1 būs skatāmas nakts tiešraides, savukārt LTV7 no pulksten 7.00 līdz 9.00 gaidāmas rīta tiešraides no stikla studijas.

No 18. decembra ik dienu pulksten 18.00 LTV1 "Dienas ziņās" notiks tiešās pieslēgšanās stikla studijai.

20. decembrī pulksten 21.10 LTV1 būs skatāma īpaša "V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts" labdarības spēle. Tajā iegūtie punkti pārvērtīsies eiro, lai īstenotu "Dod pieci!" labdarības mērķi. Šoreiz būs atšķirīga komandu veidošanas taktika – "V.I.P." radošā komanda uz spēli aicinās 2021. gada komandu kapteiņus, kuri spēlēja veiksmīgi un finālā ieguva naudas balvas. Pārsvarā savstarpēji nepazīstami erudīti satiksies pirms spēles, lai apvienotos komandās. Kapteiņi – Jānis Siliņš un Raimonds Zukuls. Jautājumu lokā – aizejošā 2021. gada notikumi Latvijā un pasaulē.

23. decembrī pulksten 20.50 LTV1 skatītājiem būs iespēja piedzīvot labdarības maratona "Dod pieci!" noslēgumu. LTV šoreiz sekos līdzi ne tikai maratona dīdžejiem – Lindai Samsonovai, Magnusam Eriņam un Elīnai Baltskarai, bet arī "skrienošajam dīdžejam" Tomam Grēviņam. Būsim kopā ar Tomu visās maratona distancēs – Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Cēsīs, kā arī pavērosim, kā šajās pilsētās pašvadība rūpējas par cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pirms uzzināsim, cik kopā būsim saziedojuši šī gada labdarības maratonā, gaidāms muzikāls sveiciens no grupas "Prāta vētra". LTV tiešraidi vadīs Māra Sleja un Jānis Geste.

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" jau astoto gadu notiks īsi pirms Ziemassvētkiem, no 17. līdz 23. decembrim, sešarpus diennaktis jeb 154 stundas raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā.

Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur projekta partneriem – labdarības organizāciju Ziedot.lv un invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" tiks novirzīti līdzcilvēku atbalstam – pandusu un pacēlāju ierīkošanai, cilvēku dzīvesvietas labiekārtošanai, tehnisko palīglīdzekļu iegādei un citām vajadzībām, kas saistītas ar vides pieejamības uzlabošanu ārpus publiskās infrastruktūras.

Labklājības ministrijas publicētie dati liecina, ka Latvijā ar invaliditāti sadzīvo katrs desmitais jeb vairāk nekā 203 tūkstoši cilvēku, tostarp vismaz 36 tūkstošiem ir ierobežotas pārvietošanās spējas, gandrīz 3 tūkstošiem ir dzirdes traucējumi un vairāk nekā 10 tūkstošiem – redzes traucējumi. Speciālisti norāda – patiesais skaits ir vēl lielāks. Piemēram, Latvijas vājdzirdīgo atbalsta asociācija Sadzirdi.lv uzsver, ka dzirdes traucējumi ir vismaz desmitkārt lielākam cilvēku skaitam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti