LTV maijā piedāvā latviešu filmu pirmizrādes un koru sadziedāšanās koncerta tiešraidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atzīmējot 24 gadus kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas, Latvijas Televīzija (LTV) 4. un 5. maijā piedāvā īpašu svētku programmu ar režisores Unas Celmas dokumentālās spēlfilmas „Mana koka stāsts” un režisores Adriānas Rozes muzikāli dokumentālās filmas “Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai” televīzijas pirmizrādēm, savukārt 9. maijā pirmoreiz LTV1 tiešraidē būs vērojams Eiropas labāko jaukto koru sadziedāšanās koncerts „Eiropa dzied!" Vīnē. 

4. maijā plkst. 11.00 televīzijas pirmizrādi piedzīvos režisores Adriānas Rozes muzikālā dokumentālā filma „Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai”, kas vēsta par sarežģīto izvēli sekot savam īstajam aicinājumam, savukārt plkst. 16.35 LTV1 demonstrēs režisores Unas Celmas filmu „Mana koka stāsts", kas ir neparasts kino darbs, kurā dokumentāli kadri mijas ar spēlfilmas elementiem, lai pastāstītu par kādas dzimtas četrām paaudzēm.

Svētku programmā būs skatāma arī režisores Maijas Birznieces dokumentālā filma „Atjaunotāji” un režisora Askolda Saulīša atzinīgi novērtētā  „Atmodas antoloģija”. Abas vēsta par cilvēkiem, bez kuriem neatkarīga Latvija nebūtu iespējama - Tautas frontes pārstāvjiem, pirmajiem ministriem un diplomātiem. 

Koncerts "Eiropa dzied!", kurā piedalīsies labākie jauktie kori no Lietuvas, Somijas, Horvātijas, Bulgārijas, Francijas, Vācijas, Austrijas un Latvijas, Vīnes rātslaukumā atklās prestižo Vīnes mūzikas festivāla nedēļu un tiks pārraidīts visās minētajās dalībvalstīs. Latviju koncertā pārstāvēs Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris „Sōla”

"Šobrīd, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta un Pasaules koru olimpiādes mājvieta, ir svarīgi vēlreiz Eiropai un visai pasaulei atgādināt par Latvijas koru augsto māksliniecisko kvalitāti un unikālo Dziesmu svētku tradīciju," komentē diriģents, 8. Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags, kurš 9. maijā diriģēs „Eiropa dzied” notikumam veltītu koncertu kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”.

Tiešraide būs vērojama arī kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti