LTV izsludina pieteikšanos piektajam dokumentālo īsfilmu konkursam «Latvijas kods»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu (VKKF) un Nacionālo Kino centru (NKC) izsludina atklātu konkursu “Par dokumentālu īsfilmu izveidi ciklam “Latvijas kods. Latvija šodien”'', kas norisināsies jau piekto gadu pēc kārtas.

Šogad konkursā tiks atbalstīta vismaz sešu 26 minūšu dokumentālo īsfilmu izveide, paredzot ne vairāk kā 14 000 eiro finansējuma piešķiršanu vienam projektam. Konkursa pieteikumus var iesniegt no šī gada 31. janvāra līdz 2. marta pulksten 16.

““Latvijas kods. Latvija šodien” ir unikāls projekts Latvijas dokumentālajā kino. Četru gadu laikā ir tapušas 23 dokumentālās īsfilmas un kopā saņemti 131 projektu pieteikumi. Lielais projektu pieteikuma skaits, kas ar katru gadu turpina palielināties, liecina par kinorežisoru – gan pieredzējušo, gan debitantu – interesi vizuāli saistošā veidā fiksēt šodienas Latviju. Projekts ir veiksmīgi sevi pierādījis kā profesionālu un atpazīstamu zīmolu Latvijas dokumentālā kino jomā, ko augstu novērtējuši gan kino profesionāļi, gan televīzijas skatītāji,” pauž projekta “Latvijas kods” vadītāja Zane Valeniece, piebilstot, ka, tāpat kā līdz šim, "projekta mērķis ir radīt vizuāli saistošus kinematogrāfiskus darbus, kas caur autoru vēstījumu veidotu dziļāku izpratni par to, kas šobrīd notiek Latvijas sabiedrībā – laikā, kad mūsu valsts tuvojas savai simtgadei, meklējot stāstus, kuri līdz šim nav izstāstīti.”

Dokumentālā īsfilma ir viens no vissarežģītākajiem un svarīgākajiem kino formātiem, kas vienlaikus ir ļoti draudzīgs TV videi un atbilst mūsdienu multimediālo platformu satura lietojamībai.

Iepriekšējos gados ir tapušas izcilas dokumentālās īsfilmas, kas ir guvušas atzinību arī Nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps”, kurā ir iekļauta nominācija “Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma.” Piemēram, par labāko 2016. gadā tika atzīta projekta “Latvijas kods” režisores Adriānas Rozes filma “Rīgas kungi”, kas kopā ieguva trīs balvas “Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma”, “Labākais montāžas režisors” un “Labākais operators”.

Projekta ietvaros īstenoto filmu spēja kvalificēties Nacionālās kino balvas augstajiem standartiem apliecina ne tikai to kvalitāti, bet arī veicina filmu atpazīstamību ārpus televīzijas ētera.

Projektus atklātajam konkursam var iesniegt Latvijā reģistrēti komersanti, biedrības vai nodibinājumi, kas Ministru kabineta 2010. gada 29. jūnija noteikumu Nr. 586 “Filmu producentu reģistrācijas kārtība” noteiktajā kārtībā reģistrēti kā filmu producenti un kuriem ir pieredze dokumentālo filmu producēšanā. Filmu producentam projektā jāpiedalās ar vismaz 10% līdzfinansējumu un/vai pašieguldījumu no filmas kopējās tāmes.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti