LTV izsludina pieteikšanos ceturtajam dokumentālo īsfilmu konkursam «Latvijas kods»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 22. janvāra līdz 29. februārim režisori var pieteikt filmu projektus Latvijas Televīzijas dokumentālo īsfilmu konkursam “Latvijas kods”. Šogad paredzēts atbalstīt piecas dokumentālās īsfilmas, paredzot līdz 12 000 eiro finansējumu vienas 26 minūšu filmas izveidei. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 11. martā. Projekts tiks realizēts laika posmā no 2016. gada 24. marta līdz 25. oktobrim.

Dokumenti

Konkursa “Par dokumentālo īsfilmu izveidi ciklam “Latvijas kod. Latvija šodien”" nolikums

Lejuplādēt

664.67 KB

Konkurss “Latvijas kods” tiek organizēts jau ceturto gadu. Tā mērķis ir atbalstīt filmas, kuras dokumentē šodienas Latvijas dzīvi, vidi un cilvēkus, meklē individuālajos stāstos plašāku sociālu, kultūras un vēstures kontekstu, atsedz laikmetam raksturīgas tendences dažādās dzīves jomās. Projektu pieteicēji ir aicināti aktualizēt sabiedriski nozīmīgas tēmas, kuras ir pelnījušas plašāku uzmanību un līdz šim nav pienācīgi iztirzātas. Konkursa “Latvijas kods” projektu pieteicēji tiek aicināti apvienot analītisku skatījumu un māksliniecisku redzējumu īsā, kodolīgā televīzijas dokumentālās filmas žanrā.

“Latvijas kods” ir veiksmīgi sevi pierādījis kā profesionālu un atpazīstamu zīmolu Latvijas dokumentālā kino jomā, ko augstu novērtējuši gan kino profesionāļi, gan TV skatītāji. Dokumentālus stāstus par Latviju 2015.gadā ir veidojuši gan tādi pieredzējuši režisori kā Ināra Kolmane, Krista Burāne, Adriana Roze, Ivars Zviedris un Inese Kļava, gan jaunie režisori, kuri vēl tikai uzsāk savas gaitas dokumentālajā kino žanrā – Matīss Spaile, Agnese Laizāne un Aiga Skrīvere.

Triju gadu laikā ir iesniegti 98 projekti, tapušas 18 dokumentālās īsfilmas, kuras noskatījušies vairāk nekā 900 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.  

“Ar katru gadu konkurss “Latvijas kods” turpina stiprināt un palielināt savu kapacitāti kā kvalitatīvs dokumentālo īsfilmu attīstītājs, pakāpeniski kļūstot par vienu no svarīgākajiem un pieprasītākajiem projektiem dokumentālā kino jomā Latvijā. Tas ir kļuvis par spēcīgu sadarbības modeli starp sabiedrisko televīziju un neatkarīgā kino profesionāļiem. Viens no būtiskākajiem projekta kvalitātes attīstības faktoriem ir tas, ka pie katra izvēlētā stāsta attīstības un iekodēšanas strādā atzīti ārvalstu dokumentālā kino eksperti, kuri konsultē katru konkursā apstiprināto projektu atsevišķi,” stāsta LTV Filmu iepirkšanas nodaļas un projekta “Latvijas kods” pārstāve, Zane Valeniece.

“Nepieciešamību turpināt un attīstīt šo projektu apstiprina arī skatītāju plašā interese par “Latvijas koda” filmām. Plašu rezonansi izraisīja arī filmu pirmizrādes uz lielā ekrāna k/t “Splendid Palace”. Šo tradīciju plānots turpināt arī šogad,” papildina projekta vadītāja.

Projektus atklātajam konkursam var iesniegt Latvijā reģistrēti komersanti, biedrības vai nodibinājumi, kuri Ministru kabineta noteiktajā kārtībā reģistrēti kā filmu producenti un kuriem ir pieredze dokumentālo filmu producēšanā. Filmu producentam projektā jāpiedalās ar vismaz 10% līdzfinansējumu no filmas kopējās tāmes. Konkursa nolikums šeit!

Dokumentālo filmu ciklā “Latvijas kods” tapušos darbus plānots demonstrēt Latvijas Televīzijas ēterā šī gada novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti