LTV filma par Elīnu Garanču piedzīvo starptautisku pirmizrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dokumentālā filma "Paslēpes mūzikā" otrdien, 20.februārī, Berlīnē piedzīvojusi starptautisku pirmizrādi. To vēroja arī filmas galvenā varone – Elīna Garanča, informē Latvijas Televīzijā (LTV).

Filma par vienu no pasaules izcilākajiem mecosoprāniem tapusi, divus gadus sekojot Elīnas Garančas dzīvei kā Latvijā, tā citur pasaulē. Milzīgais darbs un pašdisciplīna, operas dīvas ātrais dzīves ritms un viņas personības lielums ietverts LTV veidotajā filmā.

Elīna Garanča uz pirmizrādi ieradusies starp divām Karmenām – viena nodziedāta Minhenē dienu pirms filmas pirmizrādes, bet nākamajā dienā jādzied atkal.

“Man tā īsti negribējās no sākuma, jo es uzskatu, ka esmu privāts cilvēks un man nepatīk ne rādīt savas mājas, ne stāstīt par saviem bērniem, ne rādīt savu ģimeni, jo es uzskatu, ka tā ir ļoti privāta padarīšana, bet tad mani pierunāja un teica, ka tas tomēr esot svarīgi gan Latvijai, gan Latvijas cilvēkiem, uzzināt kaut ko jaunu, kas manā dzīvē ir un kas notiek. Un kā es mēģinu savienot šīs divas pasaules - kas ir skatuve un privātā dzīve,” atzina dziedātāja.

LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle norāda, ka Elīnas ierašanās Berlīnē bija ļoti gaidīta. Uz pirmizrādi, kas piepulcēja pilnu zāli, bija ieradušies arī ārvalstu mediju pārstāvji. Vēl lielāks prieks LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītājai ir par to, ka pirmizrāde bija ļoti veiksmīga – filmu saprata un pieņēma arī ārzemju skatītāji.

Filmas pirmizrāde notikusi kultūras filmu tirgus "Avant Première 2018" ietvaros, kas ir nozīmīgākais kultūras programmu tirgus Eiropā.

“Avant premjere” savā jomā ir pasaulē lielākais filmu tirgus, kas ik gadu pulcē vairāk nekā 500 nozares profesionāļu. Latvijas Televīzija šeit piedalās jau ceturto gadu un šī ir pirmā reize, kad Latvijas Televīzijas veidotajai filmai par pasaulsslaveno operdziedātāju Elīnu Garanču tiek rīkots īpašs noskatīšanās seanss.

Rozentāle stāsta, ka tirgus programma ir ārkārtīgi interesanta un intensīva – katru dienu notiek tikšanās ar potenciālajiem partneriem, kā arī filmu seansi. Viņa norāda, ka arī par pārējo LTV Kultūras redakcijas veidoto filmu piedāvājumu saņēmusi tikai labas atsauksmes.

Sanfrancisko deju filmu festivāla izpilddirektore  Džūdija Flandrija atzina, ka
“šī filma Elīnu atklāj no cilvēciskās puses”. “Tā, manuprāt, ir filmas galvenā doma. Tomēr ir tik daudz mākslinieku, kas ir lielas dīvas vārda sliktākajā nozīmē, taču Elīnas gadījumā nav nekā tamlīdzīga. Esmu ļoti pateicīga, ka man bija iespēja to redzēt”.

Austrijas televīzijas kultūras departamenta vadītājs Martins Traksls savukārt sacīja, ka “austriešiem, filma ir ļoti interesanta, jo tajā ir arī daudz epizožu no Elīnas gaitām Vīnē un Zalcburgā”. “Domāju, ka daudzas valstis arī būtu ieinteresētas parādīt savās televīzijās šo citu, reālo Elīnas personības pusi. Viņa tomēr ir viena no lielākajām operas zvaigznēm pasaulē,” pauda Traksls.

Jau pirms pirmizrādes Latvijā interesi par filmu “Paslēpes mūzikā” izrādījušas vairākas Eiropas televīzijas, un dalība “Avant Première 2018” palīdz to parādīt vēl plašākai profesionālajai auditorijai. "Šis tirgus ir vieta, kur satiekas sabiedriskie un komercmediji, mēs redzam, kāds ir citu piedāvājums, un varam parādīt, kā strādājam un kādu kvalitāti varam piedāvāt mēs," par ieguvumiem stāsta Rozentāle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti