LTV ēterā atgriežas raidījums «Zaļgalvis» ar rakstnieku Rvīnu Vardi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Svētdien, 12. februārī, plkst. 18.15 LTV1 atgriežas skatītāju iemīļotais raidījums par cilvēku, vidi un abu savstarpējām attiecībām – "Zaļgalvis". Jaunajā sezonā raidījuma vadītājs, rakstnieks Rvīns Varde ar dažādu profesiju un dzīvesgājumu domubiedriem meklēs dabas un indivīda saskarsmes iespējas ne tikai smilšu alu pagrabos vai laikmetīgajā mākslā, bet arī idejā par sēklām kā nākotnes valūtu vai efektīvāko komunikācijas veidu meklējumos. Sezona šogad paplašina skatu arī uz ekspertu domām un pieredzēm kaimiņos – Ziemeļvalstīs.

Raidījums pavasara sezonā atgriežas ar deviņu epizožu ciklu, kas no 12. februāra katru svētdienu plkst. 18.15 būs pieejams skatītājiem LTV1. Pēc ētera epizodes jau ierasti varēs noskatīties Latvijas Sabiedrisko mediju video straumēšanas vietnē Replay.lv, kā arī interneta žurnālā Satori.lv un tā "Facebook" profilā.

Gaidāmajā raidījuma sezonā būs vietēja mēroga izpēte par ekoloģisku lielformāta pasākumu rīkošanu, idejām, kas spēj remdēt ilgstoši sāpīgās atkritumu apsaimniekošanas problēmas, kā arī personīgi stāsti par cilvēkiem, kuriem pārdomāta mijiedarbe ar dabu ir neatņemama ikdienas sastavdaļa. Katras sērijas noslēgumā arī komentārs no kāda jomas Ziemeļvalstu eksperta, kas aplūkotos tematus ļauj skatīt reģiona kontekstā.

"Pasaulē zaļais dzīvesveids un ilgtspējīga domāšana jau kļuvusi par tendenci, kas ikvienam personīgi arvien biežāk liek aizdomāties par savu devumu un iesaisti sakoptas apkārtējās vides uzturēšanā un videi draudzīga dzīvesveida piekopšanā ikdienā. Sadarbībā ar raidījumu "Zaļgalvis" vēlamies pastāstīt par dažādām tendencēm, iniciatīvām un projektiem, kas aizsākušies Ziemeļvalstīs un kas vērsti uz to, lai uzlabotu dzīves kvalitāti tuvākā un tālākā apkārtnē. Mūsuprāt, ir svarīgi runāt par videi draudzīgu dzīvošanu tādā valodā, lai pēc iespējas vairāk cilvēku to sadzird, domā par to un rīkojas. ''Zaļgalvis'' prot uzrunāt un ieinteresēt!" jauno sezonu komentē Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā direktors Stefans Ēriksons.

Raidījuma "Zaļgalvis" 3. sezonu veido biedrība "Ascendum" un "VFS Films" ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā finansiālu atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti