Losandželosā pasniegti šīgada Zelta globusi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

ASV Kalifornijas štata Losandželosas pilsētā svētdien tika pasniegti ikgadējie "Zelta globusi" ("Golden Globe"), kas ir otra svarīgākā ASV kinoindustrijas balva pēc "Oskara". 70. ikgadējā "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonija notika viesnīcā "Beverly Hilton Hotel". Bena Afleka režisētais politiskais trilleris "Argo" ieguva "Zelta globusus" labākās dramatiskās filmas un labākā režisora kategorijās.

Filma "Nožēlojamie" ("Les Miserables") ieguva "Zelta globusu" labākās komēdijas vai mūzikla kategorijā. Anna Hezeveja par jaunas mātes un prostitūtas Fantīnas lomu šajā filmā saņēma "Zelta globusu" kā labākā otrā plāna aktrise, bet Hjū Džekmens par savu lomu tajā tika apbalvots kā labākais mūzikla vai komēdijas aktieris. Kventina Tarantino filma "Atsvabinātais Džango" ("Django Unchained") ieguva "Zelta globusu" par labāko kinoscenāriju, bet Kristofs Volcs par lomu tajā tika apbalvots kā labākais otrā plāna aktieris.

"Zelta globusu" kā labākais dramatiskās filmas aktieris saņēma Daniels Dejs-Lūiss par titullomu režisora Stīvena Spīlberga filmā "Linkolns" ("Lincoln"). Džesika Častēna par CIP aģentes lomu filmā "Zero Dark Thirty" saņēma "Zelta globusu" kā labākā dramatiskās filmas aktrise. Dženifera Lourensa par lomu filmā "Optimista stāsts" ("Silver Linings Playbook") tika apbalvota kā labākā mūzikla vai komēdijas aktrise.

Austrijas režisora Mihaela Hanekes filma "Mīlestība" ("Amour") tika atzīta par labāko filmu svešvalodā. Labākās oriģinālpartitūras kategorijā "Zelta globusu" izpelnījās filma "Pī dzīve" ("Life of Pi"). Pasaku filma "Drošsirde" ("Brave") tika apbalvota kā labākā animācijas kinofilma. Britu dziedātāja Adele saņēma "Zelta globusu" labākās dziesmas kategorijā par jaunākās Džeimsa Bonda filmas "Skyfall" tituldziesmu.

"Zelta globusus" piešķir Holivudas Ārzemju preses asociācija. Šis pasākums piesaista lielu uzmanību, jo "Zelta globusu" laureāti bieži iegūst "Oskarus" - ASV kinoindustrijas galvenās balvas, kuras piešķir Kinomākslas un zinātņu akadēmija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti