Panorāma

Krievija paziņo par izstāšanos no "graudu koridora"

Panorāma

Pārslodzes dēļ kavējas invaliditātes iesniegumu izskatīšana

Londonieši iepazīstas ar baltiešu filmām

Londonieši iepazīstas ar baltiešu filmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šajā nedēļas nogalē Londonā norisinās jau otrais Baltijas filmu festivāls, kur katru valsti pārstāv divas pilnmetrāžas filmas. Latviju pārstāv nesen godalgotā Lindes Oltes debijas filma „Māsas” un Matīsa Kažas „Neona pavasaris”.

Londonas rietumos, vietā, kur pagājušajā gadsimtā tapušas daudzas pazīstamas filmas un televīzijas programmas, tagad iekārtots moderns mākslas centrs, kur notiek koncerti, teātru izrādes, izstādes. Arī Baltijas filmu festivāls, kurā katru valsti pārstāv divas īpaši atlasītas filmas, ņemot vērā gan kopējo festivāla noskaņu, gan britu publikas gaumi.

“Parādīt to talantu, kas mums ir, ka Latvija un Baltijas valstis piedāvā izcilu Ziemeļeiropas kino. Kotējās ļoti augstu starptautiski šīs filmas, burtiski izķer pa starptautiskiem festivāliem. Filma „Māsas” jau ir ieguvusi divas godalgas Varšavā, tas ir tikai sākums,” sacīja Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē trešais sekretārs Artūrs Saburovs.

Festivāla rīkotāji vēlas parādīt Baltijas valstis kā vietu, kur ir izcili filmu veidotāji, režisori, producenti, aktieri un filmu veidošanas speciālisti, kas var palīdzēt arī citiem starptautiskiem partneriem filmēt un veidot filmas Latvijā.

“Es personīgi nedomāju, ka Baltijas kino īpaši atšķirtos no, piemēram, somu vai vācu, vai amerikāņu neatkarīgā kino. Es ticu filmu radītājiem. Ir būtiski, ko filmas režisors grib pateikt, un nav svarīgi, no kurienes viņš nāk,” sacīja filmas “Deserted” režisore Kadri Kousāra no Igaunijas.

Papildus filmu izrādīšanai plānotas arī tikšanās ar to veidotājiem, kur skatītājiem ir iespēja uzdot jautājumus.

Uz festivāla atklāšanu Latvijas kino pārstāvji diemžēl nepaspēja ierasties, jo pamatīgi kavējās lidojumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti