Līvānos top epizodes jaunajai kriminālkomēdijai «Uzticības persona»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Izmaiņas ierastajā dzīves ritmā aizvadītajās dienās izjuta daļa līvāniešu. Novadā bija ieradusies filmēšanas komanda, kas sākusi uzņemt jaunu kriminālkomēdiju “Uzticības persona”. Filmēšanas laukumā uz laiku tika pārvērsta gan Līvānu novada dome, gan citas vietas novada teritorijā.

Līvānos top epizodes jaunajai kriminālkomēdijai «Uzticības persona»
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

“Uzticības persona” ir kriminālā komēdija, kas tiek veidota gan kā seriāls piecās sērijās, gan kā pilnmetrāžas filma. Stāstu uzņem Jura Podnieka filmu studija, un ideja par to, ka viena no filmēšanas lokācijām varētu būt tieši Līvānu novadā, radās režisoram Jurijam Skorobogatovam.

“Kaut kad ļoti sen es te biju viena cita projekta ietvaros, esmu padzīvojis piecas dienas, kaut kā Līvānu pilsēta man palika galvā. Scenārijā es to arī esmu ielicis. Kad mēs gatavojāmies filmai, meklējām arī kaut kādas tuvākas lokācijas tuvāk Rīgai, lai mums būtu ērtāk, bet galu galā izvēlējāmies Līvānus, jo te ir viss, kas mums ir vajadzīgs vismaz divos eksemplāros,” stāsta režisors.

Ko tik neizdarīsi mākslas vārdā? Jaunā seriāla un filmas nolūkiem Līvānu novada Rudzātu pagastā pat tika nodedzināts vecs šķūnis – protams, ar īpašnieka atļauju.

Kriminālās komēdijas stāsts ir par finanšu manipulācijām. Galvenais varonis Artis, kuru atveido Jurijs Djakonovs, palīdz saviem klientiem reģistrēt uzņēmumus un atvērt bankas kontus, izmantojot fiktīvas firmas ar fiktīviem valdes locekļiem. Stundu pirms izlidošanas uz paša kāzām, Artis atklāj, ka vienam no viņa klientiem ir nobloķēts konts. Lai kontu atbloķētu, Artim jāatrod fiktīvā uzņēmuma īpašniece Jana, kuras kontā iesaldēti daži miljoni eiro.

Aktieris Jurijs Djakonovs uzsver, ka šis projekts viņam ir liels izaicinājums.

“Es šeit cenšos panākt to, lai mazāk skatītājiem es esmu kā Jurijs Djakonovs, kurš tagad forši tēlo, bet lai vairāk ir – rekur ir tāds cilvēks tādos apstākļos. Tas ir liels izaicinājums, un brīžiem mana vēlme kaut ko piedāvāt ir pārāk liela, bet kopumā tā ir ļoti sarežģīta, bet ļoti patīkama pieredze. Es tēloju vīrieti vārdā Artis, viņš ir tāds... viņš palīdz nopietniem cilvēkiem risināt naudas problēmas. Šmurgulis citiem vārdiem, bet simpātisks dziļi iekšā,” skaidro Djakonovs.

Kriminālkomēdijā “Uzticības persona” lomas atveidos vēl daudzi Latvijā populāri aktieri, piemēram, Marija Linarte, Egons Dombrovskis, Zane Aļļēna un citi. Normunds Bērzs iejūtas policista lomā.

“Es esmu Līvānu policijas pārvaldes vecākais policists, kurš ir ārkārtīgi omulīgs un slinks savās darbībās, kā jūs redzat, man labāk patīk stāvēt pie mašīnas, nevis darboties kaut kur laukā, un filozofēt par dzīves jēgu,” saka aktieris.

Mākslas darba tapšanā lielu atbalstu sniedza Līvānu novada iedzīvotāji – gan sagādājot filmēšanas grupai nepieciešamo, gan paciešot neērtības. Pateicību līvāniešiem izsaka kriminālkomēdijas producente, Jura Podnieka filmu studijas vadītāja Antra Cilinska.

“Ir tādas situācijas, pieņemsim, mums vakar patiešām vajadzēja bloķēt centrālo maģistrāli, kas ir valsts nozīmes ceļš, jo mums pēc sižeta bija bīstamas manipulācijas jāveic – šaušana, mašīnu braukšana pa ielas vidu. To drošības dēļ nevar izdarīt, tādos gadījumos mēs nobloķējam visu,” norāda Cilinska.

Tomēr ir gadījumi, kad epizodē ir vajadzīgi cilvēki no malas, lai nodrošinātu ticamību. Tā ir iespēja tapt nofilmētam arī kādam nejaušam garāmgājējam.

“Tad mēs paņemam atkal cilvēkus, kuri staigā pa to kadru, vai mašīnas, kas braukā, ko mēs varam kontrolēt. Tā ir kino specifika. – Tātad kāds līvānietis būs nejauši vai jauši iekļuvis šajā seriālā? – Es domāju, ka visnotaļ, un domāju, ka vairāk jauši, jo mēs arī aicinājām pieteikties masu skatiem un lomām, tā ka – jā. Daži varbūt nejauši, visādi. Līvānieši būs – ja ne uz ekrāna, tad mūsu sirdīs noteikti,” skaidro Antra Cilinska.

Filmēšanas grupa sola jauno seriālu jau šī gada beigās "Go3" platformā, savukārt filma pirmizrādi piedzīvos nākamajā gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti