Kultūras ziņas

Topošo aktieru "Sapnis vasaras naktī"

Kultūras ziņas

Rēzeknē apskatāmas vaska figūras

Sākas festivāls "Baltijas pērle"

Ļipčenko: Šogad «Baltijas pērles» zvaigznes ir skatītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 21.septembra līdz nākamās nedēļas sākumam kinoteātrī “Splendid Palace” noritēs kinofestivāls “Baltijas pērle”. Tā programmā, kā ierasts, izmeklētas, estētiski smalkas un prestižos festivālos novērtētas filmas. Ir arī izmaiņas. Festivālā neieradīsies zvaigznes. Taču festivāla rīkotāja Marina Ļipčenko Latvijas Televīzijai norāda - zvaigznes nav vajadzīgas, ir vajadzīgas labas filmas un skatītāji.

21. septembra vakarā festivālu “Baltijas pērle” atklāj ar Stīvena Frīrza filmu “Florense Fostere Dženkinsa” - melodramatisku komēdiju ar Merilu Strīpu liriskas varones lomā. Šogad vispār festivāla programmā dominē jutekliskas un melodramatiskas tēmas. Un, kā ierasts, tas ir estētiski smalks un prestižos festivālos novērtēts kino sešu dienu garumā.

"Virziens, kādu esam izvēlējušies, ir 25, maksimums 30 filmas. Sākotnēji gribējām pagarināt [festivālu] līdz 27.septembrim, taču ir noteikts skaits filmu, kuras cilvēks var noskatīties. Viņš vienkārši nogurst. Citādi, līdzīgi kā Kannās, jādzīvo uz vietas desmit dienas un to laikā jāskatās tikai kino. Tādēļ rādām, cik varam. Un labāk ir, ja kaut kā  pietrūkst, nekā ir par daudz," skaidro festivāla “Baltijas pērle” organizatore Marina Ļipčenko.

Pēdējo dienu laikā festivāla programmā ir notikušas izmaiņas. Tā programmu papildinājušas divas filmas – “Personīgā stiliste”, kuras režisors Olivjē Asaijass par labāko režiju saņēma Kannu "Zelta palmas zaru", un Vita Stilmena kostīmu drāma “Mīla un draudzība”.

Savukārt no Krievijas kino programmas ir izņemta filma “Pēc tevis” ar Sergeju Bezrukovu, ar kuru šajās dienās atklāj kinofestivālu Jekaterinburgā.

Rīkotāji skaidro, ka šogad “Baltijas pērle” notiek vienlaicīgi ar daudziem ievērojamiem festivāliem, un tāpēc šoreiz dažas no uzrunātajām filmām līdz Rīgai nav atceļojušas un nav atbraukušas arī uzrunātās kinozvaigznes.

"Šogad mūsu zvaigznes ir mūsu skatītāji. Tie ir cilvēki, bez kuriem festivāls nevar pastāvēt. Tam nepieciešamas labas filmas, un nav nepieciešama zvaigžņu piedalīšanās," uzsver Ļipčenko.

Nevar nepiekrist festivāla rīkotājai. Skatītāju interese par "Baltijas pērli" patiešām ir vērā ņemama. Uz vairumu no seansiem biļetes jau ir izpārdotas.

"Mēs apzināti saglabājam zemas biļešu cenas, jo cilvēkiem vajag noskatīties vairāk filmu. Citādi - kāda jēgas tās rādīt?! Lai tukšā zālē tās skatītos divdesmit skatītāji par desmit eiro? Nē!" saka festivāla rīkotāja.

Festivāls noslēgsies ar izsmalcinātu kino. Tā būs Dienvidkorejas režisora Parka Čan Vuka drāma “Jaunkundze”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti