Lindas Oltes jaunās filmas «Bērns» ieceri apbalvo Triestes festivālā Itālijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jau piekto gadu janvārī Triestes starptautiskajā filmu festivālā Itālijā tiek piešķirtas balvas Baltijas valstu un Itālijas kinematogrāfistu sadarbībā topošiem filmu projektiem. Šogad ar starptautiskās komisijas lēmumu apbalvoti trīs projekti, un viens no tiem ir režisores Lindas Oltes iecere "Bērns", kas top kā producenta Matīsa Kažas veidota sadarbība ar Itālijas un Lietuvas kolēģiem, informēja Nacionālā kino centra pārstāvji.

Šajā gadā ekspertu komisijas vērtējumam no Latvijas filmu studijām tika iesniegti trīs projekti, un žūrijas ievērību ir izpelnījies viens no tiem – režisores Lindas Oltes otrā pilnmetrāžas spēlfilma "Bērns", kas saņem  7500 eiro projekta attīstīšanai. Filmu producē Latvijas kompānija "Trickster Pictures" un producents Matīss Kaža sadarbībā ar Itālijas studiju "Albolina Film", kas nu jau ir pārbaudīts kopražojumu partneris – kopā veidotas ari Lindas Oltes spēlfilma "Māsas" (2022) un Matīsa Kažas spēlfilma "Wild East. Kur vedīs ceļš" (2021). Jaunajā projektā "Bērns" iesaistās arī Lietuvas studija "Afterschool Pictures".

Režisore Linda Olte turpina risināt sociāli aktuālas problēmas, kā to darīja jau filmā "Māsas", jaunā iecere ir psiholoģiska drāma, tās centrā – pāris, kurš jau gadus desmit nesekmīgi cenšas radīt bērnu.

Apbalvojot projektu "Bērns", žūrija uzsver projekta autoru prasmi sirsnīgi, intīmi un uzmanīgi pieskarties trauslajai un sarežģītajai tēmai par sievišķību, mātes jūtām un neauglību, uzsverot sievietes skatpunktu un stāsta kvalitātes.

Šogad Baltijas – Itālijas kopražojumu balvu saņēmis arī Itālijas un Igaunijas topošais projekts "Altrove / Elsewhere" (režisors Iacopo di Girolamo) un Lietuvas un Itālijas kopīgi iecerēts mūzikls "Concrete Music" (režisors Saulius Baradinskas).

Balva, kuras mērķis ir veicināt kopīgu Itālijas un Baltijas valstu filmu ražošanu, izveidota 2018. gadā, sadarbojoties Itālijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kino institūcijām, un iekļauta Triestes starptautiskā kinofestivāla industrijas sadaļā "When East Meets West". Ar šo balvu, kuras kopējais apjoms ir 30 000 eiro, tiek finansēta Itālijas un Baltijas valstu kopražojuma pilnmetrāžas spēlfilmu, pilnmetrāžas animācijas un pilnmetrāžas dokumentālo filmu attīstīšana (plānotais filmas garums – vismaz 52 minūtes). Balva stimulē Itālijas un Baltijas valstu sadarbību, mudinot šo valstu kinoprofesionāļus veidot kopīgus projektus. Finansējumu balvām pēc kopīgi noslēgtas vienošanās piešķir Itālijas Kultūras ministrijas Kino ģenerāldirektorāts (Direzione Generale Cinema), Igaunijas Filmu institūts, Nacionālais Kino centrs un Lietuvas Kino centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti