Kultūras ziņas

Iznāk grāmata "Latvijas kultūras vēsture"

Kultūras ziņas

Kā pandēmija ietekmē lasīšanas paradumus?

Liepājā sāk uzņemt filmu "Ebrejs"

Liepājā sāk uzņemt Krievijas, Latvijas un Francijas kopražojuma filmu «Ebrejs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

25. maija rītā Liepājā sākās Krievijas, Latvijas un Francijas kopražojuma spēlfilmas “Ebrejs” uzņemšana. Par filmēšanas laukumu īslaicīgi pārtapušas vairākas vietas pilsētā, bet filmēšanas procesā iesaistīti gan profesionāli pašmāju aktieri, gan vietējie iedzīvotāji.

Otrdienas rītā Liepājas Ziemeļu fortos, kas kinodarbā "Ebrejs" atainoti kā vieta Krievijā tūlīt pēc 2. pasaules kara, uzņemtas ainas ar kāda nošauta cilvēka atrašanu.

Galvenās lomas uzticētas aktieriem no Krievijas, taču otrajā plānā filmā redzēsim vairākus Liepājas, Daugavpils un Rīgas teātru aktierus, savukārt epizodiskām lomām un dalībai masu skatos jau pieteikušies daudzi Liepājas iedzīvotāji. Arī Artis Volkovs, kurš priecājas par piešķirto sanitāra – līķu nesēja lomu. Viņš atzīmē: “Gribas kaut ko no aktiermākslas izbaudīt, gribas pabūt kadrā. Patīkama sajūta, kad sevi var redzēt filmā.” 

Filmas darbība norit Krievijā no 1946. līdz 1950. gadam, kad vairākās pilsētās notiek aukstasinīgas slepkavības. Visi upuri ir bijušie nāves nometnes ieslodzītie, bet slepkavību motīvs ir neskaidrs.

“Šī filma ir trilleris, vēsturisks trilleris, tāpēc nevar izstāstīt, par ko tā ir. Trilleri vienmēr interesanti skatīties, nezinot, ar ko tas beigsies.

Filmas stāsts ir izdomāts, taču tajā ir ļoti daudz reālu faktu, lietu un nianšu,” skaidro filmas režisors Dmitrijs Fiks (Krievija).

Meklējot filmas darbībai atbilstošas vietas, uzņemšanas grupa izbraukājusi vai visu Liepāju. Jau izlemts, ka Liepājas ezera malā uzņems ainu pie kādas upes Krievijā, savukārt visaktīvākā filmēšana paredzēta Vecliepājā un Jaunliepājā, kur režisors sajūsminājies par vairāku ielu vēsturisko izskatu. Tieši vēsturiskā pilsētvide bijusi galvenais iemesls, kāpēc filmu izlemts uzņemt nevis Krievijā, bet Liepājā, Kuldīgā un Rīgā.

Tā kā filma ir Latvijas. Krievijas un Francijas kompāniju kopražojums, tad arī tās pirmizrāde plānota visās trīs valstīs. Kad – to režisors vēl nevarēja pateikt, bet darbu pie filmas plāno pabeigt līdz 2022. gada februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti