Liepājā notiks filmas «Klejotāji» seanss un tikšanās ar režisoru Matīsu Kažu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisors Matīss Kaža janvārī pabeidzis darbu pie savas jaunākās pilnmetrāžas dokumentālās filmas "Klejotāji’. Filma stāsta par trim filmas režisora vienaudžiem – divdesmitgadniekiem, kuri meklē savu vietu mūsdienu pasaulē, nododoties dažāda veida klejojumiem. Liepājas teātrī 7. martā gaidāms vienīgais filmas seanss Liepājā. Uz to ieradīsies arī filmas režisors, kuram pēc seansa skatītāji varēs uzdot savus jautājumus, medijus informē filmas pārstāvji.

Veidojot trīs savu vienaudžu dokumentālos portretus, režisors Matīss Kaža stāsta personīgu un jūtīgu stāstu par savu paaudzi – klejotājiem, kuri meklē vietu jaunajā un ne vienmēr izprotamajā pasaulē. Dejotāja Taņa pārvācas uz Misisipi štatu ASV, kur atrod mīlestību ratiņkrēslam piesaistītā basketbola trenerī. Mobilo aplikāciju veidotājs Tomass pamet savu iepriekšējo dzīvi un kļūst par digitālo nomadu, atmetot ideju par pastāvīgu dzīvesvietu. Avangarda izdevējs Valters kolekcionē tualetes podus Latvijas simtgadei, performatīvos veidos mēģinot pārvarēt pagātnes traumu.

Filma "Klejotāji" tapusi trīs gadu laikā trīs valstīs – Latvijā, ASV un Japānā. Pēc starptautiski godalgotās filmas "Vienu biļeti, lūdzu!" (2017), šis ir nākamais jaunā režisora pilnmetrāžas darbs.

Radošā komanda to raksturo kā jūtīgu, spēlfilmas formai pietuvinātu dokumentālo kino, kas pēta varoņu iekšējās pasaules un izjusti tēlo mūsdienu jauniešu pasaules redzējumu.

Marta sākumā filmas galvenie varoņi ieradīsies Rīgā, kur tie piedalīsies dažādās ar pirmizrādi saistītās akcijās un īpašos seansos atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

Filmas "Klejotāji" režisors ir Matīss Kaža, operators Aleksandrs Grebņevs, montāžas režisore Gunta Ikere, komponists Toms Auniņš, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, producenti Una Celma un Matīss Kaža.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti