Liepājā izstāde «Baltijas brīvības ceļš. 1987. – 1991.»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Festivāla „Via Baltica” ietvaros Liepājā 8. augustā atklās Nacionālā vēstures muzeja veidoto izstādi „Baltijas brīvības ceļš. 1987. – 1991.”, informēja festivāla organizatori. Izstāde būs skatāma līdz 11. septembrim.

Fotoizstādē dokumentēti ar Atmodu saistīti procesi un arī 1989. gada 23. augusta akcija „Baltijas ceļš”, kad 1,5 miljoni cilvēku Latvijā, Lietuvā, Igaunijā sadevās rokās, lai izveidotu 600 km garu cilvēku ķēdi un simboliski savienotu Baltijas valstu galvaspilsētas Viļņu, Rīgu un Tallinu, atklājot šo valstu vienotību.

Nacionālā vēstures muzeja izstāde ar fotogrāfiju palīdzību stāsta par latviešu, lietuviešu un igauņu tautai nozīmīgu posmu to dzīvē 20. gadsimta 80. un 90. gados. Pasaules vēsturē vēl nebijusī akcija apliecināja Baltijas valstu vienotību un nelokāmo apņemšanos atgūt neatkarību. Akciju „Baltijas ceļš” organizēja Lietuvas pārbūves kustība „Sajūdis”, Latvijas Tautas fronte un Igaunijas Tautas fronte, un tas kļuva par vienotības simbolu ceļā uz neatkarību.

Festivālā „Via Baltica” no 22. līdz 31. augustam Liepājā un 24. augustā Kuldīgā notiks arī koncerti, piedāvājot apmeklētājiem baudīt Baltijas valstu mākslinieku muzikālo sniegumu, kā arī iepazīstinot klausītājus ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komponistu radītajiem skaņdarbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti