Liepājā atklās Dziesmu svētkiem veltītu foto izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šovasar norisinājās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros piedalījās 800 dalībnieki no Liepājas. Pirmdien, 3.septembrī, pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā tiks atklāta Tautas fotostudijas “FOTAST” izstāde “Krustiem zvaigznes debesīs”, veltīta simtgades Dziesmu un deju svētkiem.

Izstādes nosaukums “Krustiem zvaigznes debesīs” aizgūts no latviešu tautasdziesmas, kura īpaši šiem svētkiem pārtapa par skaņdarbu, kas pavadīja kopkori svinīgajā uznācienā lielajā Mežaparka estrādē (mūzikas autors Ēriks Ešenvalds).

Izstādē būs skatāmas vairākas foto reportāžas, kā arī lielformāta fotogrāfijas, kurās fotogrāfi sekojuši līdzi gan Liepājas kolektīvu aktivitātēm, gan svētku norisēm kopumā, tverot mirkļus un sajūtas, cilvēkus un emocijas. Foto stāsti ļaus ielūkoties gan mēģinājumos, gan koncertos dažādās norises vietās - deju laukumā stadionā “Daugava”, “Arēnā Rīga”, kā arī uz skatuvēm Mežaparka estrādē, Vērmanes dārzā, Esplanādē, Vecrīgas ielās un citviet, kur izdziedātas dziesmas, izdejotas dejas, nospēlētas izrādes un piedzīvoti citi neatkārtojami notikumi.

Fotogrāfi sekojuši Liepājas radošo cilvēku gaitām teju visos notikumos un reizē izbaudījuši pilnu svētku sajūtu spektru. Kopkora skati, virsdiriģenta žesti, plandoši brunči, vainagi, detaļas, smaidi un emocijas dalībnieku sejās - katrs autors svētkos ieraudzījis un fiksējis ko citu, taču visi kopā radījuši iespēju izstādes apmeklētājiem kaut mazliet sajust īpašo svētku auru.

Izstādē iedalās: Līga Evaldsone, Laila Dūna, Ilga Lasmane, Jānis Valdmanis, Ilze Bergmane, Nauris Freimanis, Iveta Herbsta, Irina Tīre. Izstādes kuratore: fotostudijas “FOTAST” vadītāja Līga Evaldsone.

Lailas Dūnas foto izstādē "Krustiem zvaigznes debesīs"
Lailas Dūnas foto izstādē "Krustiem zvaigznes debesīs"

Kā zināms, XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki norisinājās no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un tajos kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē. Kolektīvu gatavošanās Dziesmu un Deju svētkiem ir intensīvs daudzu gadu ikdienas darbs, kura augļus varam redzēt vien reizi piecos gados - Dziesmu un deju svētkos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti