Liepājā atklāj Aivara Rozenbaha fotoizstādi «Cianotipija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

3. novembrī plkst. 17 Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā notiks fotomākslinieka Aivara Rozenbaha izstādes “Cianotipija” atklāšana.

Izstādē būs apskatāmi vairāki desmiti fotoattēlu, kas darināti cianotipijas tehnikā. Apmeklētājiem izstāde pieejama līdz mēneša beigām katru dienu no plkst. 10 līdz 19. Ieeja bez maksas.

Cianotipija (cyanotype) ir viens no pirmajiem foto procesiem, ko 19. gs. vidū atklāja angļu astronoms Džons Heršels. Kā stāsta mākslinieks Aivars Rozenbahs, tad viens attēls var tapt līdz pat 40 minūtēm. Cianotipijas tehnikā darinātie fotoattēli fiksē kustību, un iepriekš nekad nevar paredzēt, kāds tieši būs rezultāts. Līdz ar to, katrs fotoattēls ir unikāls un nav otra tāda paša. Rozenbahs šādā tehnikā veido fotogrāfijas jau apmēram astoņus gadus un norāda, ka ar to Latvijā nodarbojas tikai nedaudzi fanātiķi.

Izstādē apskatāmie darbi ir dažādu tēmu salikums, un pārsvarā fotoattēli ir zilos toņos. Ikviens ir aicināts apmeklēt izstādes atklāšanu, satikt autoru un uzzināt vairāk gan par cianotipijas fototehniku, gan arī par darbu tapšanas procesu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti