Lielākajā bērnu kinofestivālā Norvēģijā izrāda Latvijas filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kristiansandas Starptautiskajā bērnu filmu festivālā Norvēģijā tiek izrādītas latviešu filmas un notiek topošo kinodarbu prezentācijas. Kristiansandā viesojas arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) pārstāvji, lai atlasītu kinodarbus oktobrī gaidāmā festivāla programmai.

No 26. aprīļa līdz 1. maijam Kristiansandā notiekošais festivāls ir lielākais bērnu un jauniešu mērķauditorijai paredzētais kino notikums Norvēģijā un Riga IFF sadarbības partneris jau otro gadu – šoreiz Eiropas ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu shēmas, kā arī Latvijas Kultūras ministrijas atbalstītā projekta ietvaros. Projektā starp abiem kinofestivāliem notiek filmu programmu apmaiņa; oktobrī – Riga IFF norises laikā tā ietvaros tika atbalstīta Ziemeļvalstu filmu izrādīšanu Rīgā.

Kristiansandas Starptautiskā bērnu filmu festivālā jauniešu filmu programmā tiek izrādīta Renāra Vimbas Berlīnē godalgotā debijas drāma „Es esmu šeit”, kā arī studijas „Animācijas brigāde” jaunākās animācijas filmas: Daces Rīdūzes „Zaķu lielā diena” un „Sārtulis”, Jāņa Cimermaņa „Vāsa” un „Tornis”, kā arī Māra Brinkmaņa „Meža sargi”.

Festivāla laikā notiek arī topošo filmu projektu prezentācijas „Films on the Horizon”, kur piedalīsies studijas „TASSE” pārstāves Aija Bērziņa un Alise Ģelze, stāstot par studijas paspārnē topošo Madaras Dišleres debiju pilnmetrāžas kino „Paradīze 89”, kuras pirmizrāde paredzēta 2018. gadā. Seminārā par dokumentālā kino ietekmi sabiedrības iecietības veicināšanā piedalās Norvēģijā dzīvojošā latviešu režisore Ilze Burkovska-Jakobsena, prezentējot savu topošo filmu „Mans mīļākais karš”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti