«Lielajam Kristapam» nominēta arī Viestura Kairiša filma «Pelikāns tuksnesī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvai nominēta arī Viestura Kairiša filma "Pelikāns tuksnesī", informēja festivāla vadītāja Ieva Romanova.

Filma "Pelikāns tuksnesī" balvai nominēta kategorijā "Labākā dokumentālā filma". Tai būs jāsacenšas ar Dāvja Sīmaņa filmu "Escaping Riga", Ivara Selecka darbu "Kapitālisms Šķērsielā", Kristas Burānes filmu "Māra", Ilonas Brūveres filmu "Tapieris" un Pētera Krilova "Uz spēles Latvija".

Filmas iekļaušana nominantu sarakstā izraisījusi pārmaiņas arī individuālo sasniegumu nomināciju sarakstos, jo tajos iekļauti arī filmas "Pelikāns tuksnesī" komandas pārstāvji. Kairišs nominēts balvai kā labākais dokumentālās filmas režisors, Gints Bērziņš - kā labākais dokumentālās filmas operators, Aleksandrs Vaicahovskis kā labākais skaņu režisors un Andra Lejniece kā labākais montāžas režisors.

Jau ziņots, ka festivāla "Lielais Kristaps" balvām nominētas 33 filmas dažādās kategorijās. Visvairāk nominētā ir Aigara Graubas filma "Sapņu komanda. 1935" ar nominācijām 11 dažādās kategorijās. Festivāla balvu pasniegšana notiks 11.decembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti