«Lielais Kristaps» piedāvā iespaidīgu Latvijas jaunāko filmu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 9. līdz 14. novembrim vērienīgu pasākumu programmu skatītājiem piedāvās Nacionālā kino balva "Lielais Kristaps" - kinoteātros „Splendid Palace” un „Kino Bize” būs iespēja vienkopus redzēt labāko jauno Latvijas kino - gan balvai „Lielais Kristaps” nominētās filmas, gan arī piecpadsmit filmu pirmizrādes.

Dokumenti

LIELAIS KRISTAPS 2017. SEANSU PLĀNS

Lejuplādēt

180.52 KB

Šogad „Lielā Kristapa” programmā iekļauti vairāk nekā 30 seansi, turklāt daudzos no tiem skatītāji varēs tikties ar filmu veidotājiem un piedalīties diskusijās par Latvijas kino aktuālām tēmām. Kopumā „Lielais Kristaps” izrādīs vairāk nekā 50 filmu, tostarp īsfilmas un studentu filmas, ļaujot iepazīties ar Latvijas kinoprofesionāļu jaunākajiem darbiem.

„Lielā Kristapa” programma šogad pārsteidz ar iespaidīgu pirmizrāžu apjomu – 15. Savu jaunāko filmu “Ar putām uz lūpām” (galvenajās lomās Ieva Puķe un Vilis Daudziņš) skatītāju vērtējumam nodos Berlīnes kinofestivāla laureāts Jānis Nords, piecas pirmizrādes notiks LTV īsfilmu konkursa “Latvijas kods” ietvaros (tostarp pazīstamajiem režisoriem Inesei Kļavai un Ivaram Zviedrim), ar slaveno latviešu izcelsmes operatoru Eduardu Tisē savā dokumentālajā darbā “Meklējot Tisē” iepazīstinās Dzintra Geka-Vaska, bet ieklausīties Ērika Ešenvalda radošajā pasaulē ļaus režisors Renārs Vimba filmā “Ziemeļu gaisma. Komponista dienasgrāmata”.

Būtiska uzmanība „Lielā Kristapa” programmā pievērsta ģimenēm un bērniem – virkne filmu pēta ģimeniskās vērtības mūsdienu Latvijas sabiedrībā. Gan uz atklāšanas ceremoniju 9. novembrī, gan rīta seansiem nedēļas nogalē - 11. un 12. novembrī - kopā ar ģimenēm gaidīti arī mazie kino skatītāji. Bērni, viņu vecāki un vecvecāki aicināti gan atkalredzēties ar „Lielā Kristapa” mūža balvas laureātu Rozes Stiebras un Anša Bērziņa radītajiem un skatītāju paaudžu iemīļotiem animācijas filmu varoņiem, gan doties vasaras brīvdienu piedzīvojumos režisora Vara Braslas filmā “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”, gan arī iepazīties ar aizraujošu fantāzijas pasauli, ko veidojuši jaunie Latvijas animācijas meistari.

13. novembrī kino interesentiem gan klātienē, gan Latvijas Televīzijas pārraidē būs iespēja piedzīvot "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremoniju, kuru vadīs vairākkārtējs „Spēlmaņu nakts” laureāts, aktieris Egons Dombrovskis. Ceremonijā tiks godināti ne tikai balvu saņēmēji, bet kopā ar skatītājiem atklātas Latvijas kino zemūdens bagātības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti