«Lielā Kristapa» tiešraidi varēs skatīties Replay.lv

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Otrdien, 12. novembrī, notiks Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" apbalvošanas ceremonija kinoteātrī “Splendid Palace”. “Lielā Kristapa” kulminācija – balvu pasniegšanas ceremonija sāksies pulksten 20.30, Sarkanais paklājs no 19.30. Skatītājiem to būs iespēja vērot arī tiešraidē LTV 1 pulksten 21.15 un REPLAY.lv no 20.00 kopā ar kultūras žurnālisti Zani Brikmani, informē Latvijas Televīzija.

Ceremonijas tēma šogad būs “Lielais Kristaps izmeklē”. Kā ziņo balvas producente Marta Bite: "Lielais Kristaps" izmeklēs, kāda situācija ir Latvijas kino industrijā un kādas liecības par to sniedz skatītāji.

Noslēguma ceremonijas režisors būs Mārtiņš Ķibers, scenogrāfijas autore Anna Heinrihsone. Ceremonijas vadītāji – aktieri Anta Aizupe un Kaspars Dumburs. Abi ir filmējušies šī gada nominētajās filmās. Turklāt Anta Aizupe ir šogad nominēta kategorijā labākā aktrise par darbu Alises Zariņas filmā "Blakus". Uz skatuves kāps arī grupa “Carnival Youth”, kas turpinās iedziļināties Latvijas kino mūzikas arhīvos.

Nacionālās kino balvas apbalvošanas ceremonijā tiks pasniegtas balvas 24 kategorijās, ieskaitot atsevišķu kategoriju labākajai studentu filmai.

Līdz ar galvenajiem “Lielā Kristapa” apbalvojumiem tiks pasniegtas vairākas īpašās balvas – FIPRESCI (Starptautiskā kino kritiķu federācija) būs izvēlējusies savu laureātu, “Rīgas nami” dos balvu filmai, kas ir bijusi skatītākā kinoteātrī “Splendid Palace”, portāls “Delfi” apbalvos filmu, par kuru ir balsojuši visvairāk lasītāju un “Lielā Kristapa” apmeklētāju, arī kino žurnāls “Kino Raksti” un laikraksts “Diena” izvēlēsies savus favorītus, bet “Hannu Pro” dāvās 2000 eiro filmēšanas tehnikas iegādei labākajai studentu filmai.

Šogad Latvijas Kinematogrāfistu savienība balvu par mūža ieguldījumu kino mākslā pasniedz tautā un profesionāļu vidū ļoti cienītajam režisoram Varim Braslam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti