«Lielā Kristapa» nominanti tiekas brokastīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau vēstījām, ka Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" nominētos dažādu kino profesiju pārstāvjus 8.decembrī uz kopīgām brokastīm, lai ierakstītu balvu pasniegšanas ceremonijas ievadraidījumu, aicināja Latvijas Televīzija un žurnāliste Daira Āboliņa. ”Kino ziņas” pie kafijas tases starp “Lielā Kristapa” statuetēm skaidroja, cik nozīmīga pašiem nominētajiem ir Latvijas vienīgā kino balva.

Līdz ar latviešu kino jauno vilni, par kuru pēdējos gados runā arvien skaļāk, un arvien pilnākajām skatītāju zālēm latviešu filmu seansos - jūtams, ka aug arī Lielā Kristapa balvas prestižs, par ko gan pilnīgas vienprātības nav.

""Lielais Kristaps" bija viena no pirmajām profesionālajām balvām Latvijā. Padomju gados, kad to sāka pasniegt, ne Mākslinieku savienības balvas, ne teātra „Spēlmaņu nakts” nebija iedibināta," norāda režisors Pēteris Krilovs.

"Lielais Kristaps" ir viena no nozīmīgākajām balvām arī kino profesionāļiem, jo citas atzinības jau mums nav," uzsver Ilona Brūvere. "Viens ir, ka tu proti caur reklāmas kampaņu aizpildīt zāles, tas ir viens faktors. Tāpēc Lielais Kristaps, ka tu saņem tādu balvu, tu zini, ka tomēr cilvēki ir novērtējuši."

"Teātrī katru gadu ir „Spēlmaņu nakts”. Katru gadu šie apbalvojumi vai šī atzinība ir, bet kino tas ir reti. Tieši tāpēc, ka tas ir reti, tieši tāpēc tie ir svētki," uzskata Rēzija Kalniņa.

Kā iepriekš jau vēstīts, šogad "Lielais Kristaps" norisinās starptautiska pasākuma - Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) laikā. Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvu par mūža ieguldījumu pirmoreiz "Lielā Kristapa" vēsturē saņems nevis viena, bet divas izcilas personas - režisors un operators Ivars Seleckis un montāžas režisore Maija Selecka.

Festivāla "Lielais Kristaps" balvām nominētas 33 filmas dažādās kategorijās. Visvairāk nomināciju - 11 - ir Aigara Graubas filmai "Sapņu komanda. 1935".

Rīgas Starptautiskā kino festivāla un Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" noslēguma ceremoniju, kurā tiks pasniegtas balvas 24 nominācijās, kā arī "Lielā Kristapa" balva par mūža ieguldījumu, LTV1 tiešraidē no Dailes teātra translēs 11. decembrī no plkst. 21.15.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti