«Lielā Kristapa» ceremonija pilnā garumā būs skatāma tikai LSM.lv tiešraidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Svētdienas, 27. februāra, vakarā notiks nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" balvu pasniegšanas ceremonija. Svinīgajam notikumam jau no pulksten 19.00 varēs sekot līdzi LSM.lv tiešraidē, savukārt LTV1 skatītāji no pulksten 21.05 varēs vērot ceremonijas otro daļu.

Ceremonija šogad norisināsies kultūrvietā "Hanzas perons".

"Lielā Kristapa" skatītāju balsojums

Piedalies nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" skatītāju balsojumā! Izvēlies savu favorītu un balso reizi dienā līdz 25. februāra pulksten 23.59.

Skatītāju balsojuma uzvarētāju paziņos “Lielā Kristapa” balvu pasniegšanas ceremonijā 27. februārī.

Visai ceremonijas norisei tiešraidē varēs sekot ekskluzīvi tikai portālā LSM.lv.

No 19.00 kopā ar kinokritiķi Dairu Āboliņu uz sarkanā paklāja sagaidīsim vakara viesus – balvai nominētos kino māksliniekus un žūrijas locekļus. Apbalvošanas ceremonija sāksies pulksten 19.30, un tās pirmajā daļā tiks noskaidroti pirmie balvas laureāti filmu un profesiju kategorijās, savukārt LTV1 tiešraide sāksies pirms uzvarētāju paziņošanas kategorijās, kas ik gadu raisa vislielāko intrigu – labākajām spēlfilmām, izcilākajiem aktierdarbiem un citām.

Kopumā tiks pasniegtas balvas 25 kategorijās. Tiks pasniegtas arī vairākas specbalvas, tai skaitā portāla LSM.lv skatītāju balva, bet par mūža ieguldījumu Latvijas kinomākslā godinās kostīmu mākslinieci Ievu Kundziņu.

Nacionālajai kino balvai “Lielais Kristaps” 2021 tika pieteiktas 92 filmas. Visvairāk nomināciju – kopā 11 – saņēmusi spēlfilma "Gads pirms kara". Tai, katra ar 10 nominācijām, seko lentes "Tizlenes", "Spogulī" un "Emīlija. Latvijas preses karaliene".

Nacionālā kino balva "Lielais Kristaps" šogad norisinās no 23. līdz 27. februārim, un tās programma skatāma klātienē – festivāla mājās kinoteātrī "Splendid Palace", kur var aplūkot arī mūža balvas ieguvējai, kostīmu māksliniecei Ievai Kundziņai veltītu izstādi. Savukārt tiešsaistē filmas.lv skatāma retrospekcijas filmu programma un studentu filmu konkurss.

Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonija – 27. februārī pulksten 19.00 LSM.lv tiešraidē, bet pulksten 21.05 – arī tiešraidē LTV1.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti