Liāna Ivete Beņķe: Izstāde «Rīgas paš/portreti» īpašu vērtību iegūs ar gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 4.jūlija Tabakas fabrikā būs apskatāma izstāde "Rīgas paš/portreti", kurā iesaistījušies vairāk nekā 500 rīdzinieku, kā arī atzīti fotogrāfi.

"Daudzi no darbiem nav klasiski pašportreti šī vārda tradicionālajā izpratnē, bet gan portreti pilsētvidē, un dažos pilsēta ieņem pat galveno lomu," stāsta projekta vadītāja Liāna Ivete Beņķe.

Intervijā Latvijas Radio 3 "Klasika" viņa uzsver: "Izstāde veidota kā laikmetīgs Rīgas portrets, kas īpaši interesants būs pēc vairākiem gadiem, jo tajā būs "noķerti" ne tikai cilvēki, kas šeit dzīvo, bet fiksēta arī pati Rīgas vide - kāda tā izskatījusies 21.gadsimta pirmajā pusē."

Izstādes autori ir paši rīdzinieki - simtiem iedzīvotāju no Ķengaraga, Juglas, Torņkalna, Bolderājas un citām apkaimēm, kuri izveidojuši savus pašportretus radošās darbnīcās ar vietējiem un ārzemju māksliniekiem. Bet pazīstami Latvijas fotogrāfi - Iveta Vaivode, Andrejs Strokins, Kaspars Goba, Andris Kozlovskis un Aija Bley - radījuši jaunas portretu sērijas un multimediju darbus, kur galveno lomu ieņem rīdzinieki.

Izstāde "Rīgas paš/portreti" būs skatāma no 4. Līdz 27.jūlijam Tabakas fabrikā Rīgā, Miera ielā 58. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Izstādes laikā notiks arī radošās darbnīcas un akcijas, sniedzot iespēju ikvienam apmeklētājam piedalīties un izveidot savu pašportretu. Tāpat darbi būs skatāmi pilsētvidē - sabiedriskā transporta pieturās.

Izstāde "Rīgas paš/portreti” ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti