Rīta Panorāma

Mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas "Kosmiskā Odiseja"

Rīta Panorāma

Intervija ar ministru prezidentu Māri Kučinski

Dokumentālo īsfilmu cikls "2018. Latvijas hronika"

Latvijas Televīzija sāk demonstrēt dokumentālo īsfilmu ciklu «2018. Latvijas hronika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

11.septembra vakarā plkst. 22.05 Latvijas Televīzija sāks demonstrēt dokumentālo īsfilmu ciklu “2018. Latvijas hronika”, ko veidojuši piecpadsmit režisori.

Kā pirmā skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta Lindas Oltes dokumentālā īsfilma, kurai režisore devusi nosaukumu “Nepieradinātās dvēseles Orsē muzejā.” Nosaukumi gan publiski netiekot lietoti, lai pastiprinātu asociāciju ar kinohronikām. Kā sarunā ar raidījumu “Rīta Panorāma” atklāja Linda Olte, tieši tāds arī esot režisoru darba stils – kā vadlīniju izmantot tās metodes, ar kurām strādāja kinorežisori un scenāristi 60.gados.

Paralēli īsfilmu demonstrēšanai LTV1 ēterā, sabiedrisko mediju portālā LSM.lv būs atrodami fakti par filmu un katras filmas režisora apraksts par to, kas palicis aiz kadra. Savukārt LTV "Youtube" kontā un RePlay.lv "Facebook" kontā būs skatāmi projekta ietvaros tapuši video blogi. Neparasts tandēms – režisors Pēteris Krilovs un radio Pieci.lv balss Aleksis Vilciņš – šajās īsajās, interneta videi paredzētajās epizodēs apspriedīs simtgades notikumus un savas personīgās pieredzes kontekstu pagātnē un arī nākotnē dažādu tēmu ietvaros – runājot par valsti, turību, zināšanām, zemi, pilsētām, sportu, veselību, kino un citām tēmām, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Režisors Renārs Vimba projektā piedalās ar īsfilmu “Latviešu diaspora Baškīrijā”, kuru ēterā varēs redzēt 18.septembrī. Režisors atklāja, ka juties pārsteigts, uzzinot, ka tik lielas valsts viducī joprojām atrodas diaspora, kurā darbojas folkloras kopa – turklāt tās dalībnieki ir ne vien latviešu pēcteči, bet arī cittautieši.

25. septembrī LTV demonstrēs režisora Andreja Verhoustinska īsfilmu "Jūra", kuras centrā būs hidrobiologs Andris Andrušaitis un simtgades notikums "Piekrastes tīrrade".

Komentējot ieceri par lielfilmu, kas taps uz visu šo īsfilmu bāzes, Vimba skaidroja, ka tas būs liels pārsteigums visiem, jo lielfilmu kā neatkarīgu mākslas darbu veidos Dainis Kļava.

Lindas Oltes veidotā “2018. Latvijas hronikas” Latvijas Televīzijā skatāma otrdien, 11. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti