Latvijas Televīzija izsludina jauniešu seriāla ideju konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) izsludina ideju konkursu, kura rezultātā jātop apjomīgam un izaicinošam projektam – seriālam par jauniešiem jauniešu auditorijai. Konkursa mērķis ir atrast ne vien pašu ideju, bet arī radošo komandu, kas spēj izveidot kvalitatīvu saturu jauniešiem, turpinot veiksmīgo “16+” platformas attīstību.

Jau vairāk nekā gadu Latvijas Televīzijas paspārnē darbojas multimediālā platforma “16+” – eksperimentāla satura laboratorija, kuras mērķis ir uzrunāt to auditoriju, kas tradicionālo televīzijas saturu vairs nepatērē.

Galvenie konkursa kritēriji ir stāsta kvalitāte – tam jābūt spēcīgam, mērķauditoriju uzrunājošam un pielāgojamam dažādām satura izplatīšanas platformām.

“Mēs vēlamies finansēt radošas komandas darbu, kura spēj piedāvāt svaigas idejas, tās īstenot un aizraut skatītāju, un būt dialogā ar auditoriju visā projekta garumā līdz pat pēdējās sērijas publicēšanai.

Komandai, kas vēlas uzņemties šo projektu, jārada fokusēts un īpaši pārdomāts saturs visām ''16+'' platformām: ''Youtube'', ''Instagram'', ''TikTok'', ''Facebook'',” par ideju konkursu stāsta LTV satura redaktors Andris Saulītis. Viņš uzsver, ka pieteikumi tiek gaidīti arī no radošajām komandām ar nelielu pieredzi. Īpaši tiek sagaidīti scenāriji, kuros atklājas Latvijas jauniešiem atpazīstama un raksturīga vide gan ģeogrāfiski, gan arī emocionāli.

Lai pieteiktu savu ideju konkursam, jāiesniedz idejas aktualitātes pamatojums, kā arī scenārija plāns ar galveno varoņu aprakstiem un īsu ieskatu epizodēs. Tāpat nepieciešams sagatavot ražošanas plānu, provizorisko izmaksu sadalījumu, mediju aktivitāšu plānu, radošās komandas CV, līdz 2 minūtēm garu video, kas ļautu saprast radošās komandas ideju par seriāla vizuālo valodu, kā arī aizpildītu pieteikuma veidlapu.

Ikvienu, kurš vēlas iesniegt savu ideju, aicina iepazīties ar konkursa nolikumu LTV mājaslapā. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 5. maijam.

Par “16+”

“16+” ''Youtube kanāls'' ir Latvijas Televīzijas radīta eksperimentālā satura platforma auditorijai, kas tradicionālu televīzijas saturu vairs nepatērē. Pirmais projekts, kas tika publicēts kanālā, bija 2018. gadā tapušais jauniešu seriāls “16+”, savukārt 2019. gadā eksperimentālā platforma pievērsās jautājumiem par karjeras iespējām vlogā “#darbiņā”, kā arī medijpratībai, piesaistot populāras Latvijas interneta personības šovā “Interneta akadēmija”. Jaunāko informāciju par “16+” saturu iespējams meklēt “16+” ''Youtube'' kanālā, ''Instagram'' , "TikTok" un ''Facebook'' kontos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti