Latvijas Televīzija ar filmas «Ābols upē» arheoloģiju uzsāk sešdesmitgades svinības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Gaidot Baltijas senākās televīzijas - Latvijas Televīzijas (LTV) - 60 gadu jubilejas svinības, kas notiks 6.novembrī, kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" 12.augustā plkst. 21.30 notiks dokumentālās filmas "Ābols upē. Filmas arheoloģija" pirmizrāde. Televīzijas pirmizrādi jaunā filma piedzīvos 16.augustā plkst. 21.25 LTV pirmajā kanālā. Pēc tās būs skatāma kino stāsta "Ābols upē" atjaunotā versija.

Kā jau ziņojām, unikālais dokumentālā vēstījuma un mākslas kino hibrīds latviešu kino vēsturē, režisora Aivara Freimaņa filma "Ābols upē", kas vēsta par "Zaķusalas karalisti", šogad svin 40 gadu jubileju.

Studijā "Visio" sadarbībā ar LTV tapis stāsts par tālaika Zaķusalas varoņiem tagad, šodienas Zaķusalas romantiku un mīlestību, ko filmā "Ābols upē. Filmas arheoloģija" izdzīvos divi jauni aktieri - Agnese Cīrule un Raimonds Celms.

Dokumentālā cikla "Filmas arheoloģija" jaunās filmas galvenā intriga ir Aivara Freimaņa 40 gadus glabātā, nekad iepriekš nepubliskotā dienasgrāmata - tas, ko tā var atklāt par radošajām mokām, kam bija pakļauts katrs mākslinieks, tas, ko tā var pateikt par to laiku un cilvēkiem.

Filmas režisore ir Agita Cāne-Ķīle, scenāriste Daira Āboliņa, operators Edgars Bite, komponisti Pēteris Plakidis un Raimonds Tiguls. Producentes Ieva Rozentāle un Inese Kublicka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti