Kultūras ziņas

Izdejo Skolu jaunatnes deju svētku lielkoncertu

Kultūras ziņas

Krievijas labākās izrādes Rīgā

Latvijas paviljons Kannu kinofestivālā

Latvijas paviljons piesaista uzmanību Kannu filmu tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kannu filmu tirgū Latvijas paviljons šogad piesaista starptautisko kino profesionāļu uzmanību gan ar neparasto dizainu, gan ar vairākiem nozīmīgiem jaunumiem.

Latvijas paviljonā iespējams iepazīties ar jaunākajām filmām. Šogad no Latvijas tiek piedāvātas trīs pabeigtas spēlfilmas: Jura Kursieša "Modris", Aika Karapetjana "M.O.Ž." un Andra Gaujas "Izlaiduma gads", vairākas dokumentālās filmas, tai skaitā Latvijas skatītājiem jau pazīstamās Viestura Kairiša "Pelikāns tuksnesī", Dāvja Sīmaņa "Escaping Riga", Ginta Grūbes "Vairāk nekā dzīve", Lailas Pakalniņas "Viesnīca un bumba", Kristas Burānes "Māra" un citas, kā arī dažādas animācijas īsfilmas. Interesi par Latvijas piedāvājumu izrādījuši starptautiski nozīmīgu festivālu programmētāji, piemēram, Venēcijas, Lokarno, Toronto un citi.

Režisors Andris Gauja Latvijas pieņemšanā Kannās

Šogad sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) Latvijas paviljonam tapis īpašs dizains ar moto "Mājas ir tur, kur atrodas sirds". Paviljona iekšpuse atgādina stilizētu dzīvojamo istabu, kurā gleznu vietā aplūkojamas daudzveidīgas Latvijas ainavas. Dizaina mērķis ir iepazīstināt ar Latviju kā ar nelielu, mājīgu un kino biznesam draudzīgu vietu.

Dita Rietuma un Andris Ozols Latvijas pieņemšanā Kannās

Latvijas klātbūtni Kannās šogad raksturo arī plaša starptautiska publicitātes kampaņa. Starptautiskie mediji pievērsuši uzmanību trīs būtiskākajām ziņām: Eiropas kinoakadēmijas balvas pasniegšanai Rīgā, ārvalstu filmu līdzfinansēšanas iespējām un Nacionālā Kino centra (NKC) vadības maiņai. Viens no lielākajiem filmu industrijas laikrakstiem "Screen International" uzsver, ka šogad Latvija Kannās ieradusies ar lielāku kino budžetu, jaunām iniciatīvām un jaunu vadību. Jaunā NKC vadītāja Dita Rietuma jau iepazīstinājusi nozīmīgākos industrijas medijus ar savu redzējumu. Rakstu par Latvijas kinoindustriju publicējis arī izdevums "Cannes Market Daily".

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas paviljonā starptautiskie partneri tika aicināti uz Latvijas nacionālo pieņemšanu, kuru ar uzrunām atklāja NKC vadītāja Dita Rietuma, LIAA direktors Andris Ozols un Latvijas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta-Deslandes.

Dita Rietuma, Rīgas Starptautiskā Kino festivāla direktore Sonora Broka un Polijas Starptautiskā kino festivāla direktors Stefans Laidns Latvijas pieņemšanā Kannās

Paviljonā Latviju pārstāv Nacionālais Kino centrs, Rīgas domes Rīgas filmu fonds un Latvijas Kinoproducentu asociācija kopā ar desmit vadošajām Latvijas producentu studijām: SIA "Ego Media", SIA "Platforma", SIA "Mistrus Media", "Mojo Raiser Production", SIA "KMVKP", "Tasse Film", SIA "FA Filma", SIA "Film Angels Studio", SIA "Krukfilms", SIA "Studija Lokomotīve" un SIA "Baltic Pine Films".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti