Kultūras ziņas

Datorspēles kā māksla

Kultūras ziņas

Top J. Cimzem veltīto jaundarbu ieraksts

TE pastmarka!

Latvijas Pasts izdod raidījumam «Te!» veltītu pastmarku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Pasts laidis klajā Latvijas jaunatklāšanas televīzijas raidījumam "Te!" veltītu pastmarku "Latvija aizgrābj!".

Uz pastmarkas attēlots Vides filmu studijas veidotā raidījuma "Te!" stilizēts nosaukums un atpazīstamības simbols – grābeklis, kā autore ir māksliniece Lāsma Lagzdiņa.

Tas ir kaut kas tik nozīmīgs un paliekošs mūsu straujajā gadsimtā, kad viss mainās! Televīzijas raidījumi vispār ir netverams žanrs – te ir, te nav. Pastmarka ir fundamentāls ieguldījums "Te!" raidījumā," uzsver raidījuma vadītāja Marta Selecka.

"Te!" komanda jau četras sezonas ar grābekli apceļo Latviju visos gadalaikos un apzina vietējās vērtības, vietas, notikumus un cilvēkus.

Raidījuma beigās to grābekli fiziski noslēpjam, bet tie pazūd, jo cilvēki grib to savā īpašumā. Mēs sākumā dusmojāmies, bet tad sapratām, ka tas nav slikti –cilvēki grib to grābeklīti paturēt. Tagad ir pastmarka un viss!" saka raidījuma vadītājs Gustavs Terzens.

Jaunā pastmarka izdota 100 000 eksemplāru tirāžā, bet īpašā pirmās dienas aploksne - 1500 eksemplāros. Pastmarkas nominālvērtība ir 50 eiro centi un tā atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Pastmarkas dizainu veidojusi raidījuma "Te!" zīmes autore Lāsma Lagzdiņa, attēlojot stilizētu raidījuma nosaukumu un atpazīstamības simbolu - grābekli. Senais darbarīks vēsta, ka Latvija aizgrābj ar savām unikālajām vērtībām, ainavām, cilvēkiem, viņu stāstiem un darbiem.

Latvijas Pasts pirmoreiz izdevis pastmarku, kas veltīta televīzijas raidījumam. "Raidījumam "Te!" un Latvijas Pastam ir daudz kopēja - tāpat kā raidījums, arī Latvijas Pasts atklāj Latviju, mūsu valstij būtiskas personības, notikumus, kultūras un vēstures objektus, turklāt ar pastmarku starpniecību informācija par šīm vērtībām sasniedz visu pasauli," norāda Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs.

Nākamo filatēlijas jaunumu Latvijas Pasts sola izdot 16. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti