Latvijas leļļu animācijas filmas nominētas 64.Berlīnes filmu festivālam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Režisores Daces Rīdūzes animācijas filma "Sārtulis" un režisora Jāņa Cimermaņa animācijas filma "Vāsa" (Avārijas Brigāde Eiropā) ir izvirzītas 64.Starptautiskajam Berlīnes Filmu festivālam kategorijā "Generation Kplus", informē filmu studijas "Animācijas brigāde" filmu projektu asistente Katrīna Cimermane.

Berlīnes Filmu festivāls norisināsies no 6. līdz 16.februārim un tur šīs filmas piedzīvos arī savu pasaules pirmizrādi.

Februāris ir arī Latvijas rakstnieces un ilustrātores Margaritas Stārastes-Bordevīkas jubilejas mēnesis un, kā zināms, režisores Daces Rīdūzes animācijas īsfilmas "Zīļuks" (2010.); "Sārtulis" (2013) un "Kraukšķītis"(2014.) ir ekranizētas pēc raksnieces grāmatu motīviem. 2.febrūārī (pašā raksnieces dzimšanas dienā) šīs filmas būs skatāmas televīzijā LTV1 programmā.

Februārī Dace Rīdūze kopā ar studijas māksliniekiem par godu rakstnieces jubilejai aizsāks ceļojošo radošo darbnīcu bērniem "Kraukšķīša draugi", apceļojot četru Latvijas reģionu četras pilsētas. Studijas komanda dāvās bērniem iespēju tuvāk iepazīties ar raksnieces radītajiem tēliem animācijā un izmēģināt roku animācijas filmiņas veidošanā.

Jau vēstīts, ka Latvija pērn trumfēja Berlīnes kinofestivālā, diviem režisoriem – Jānim Nordam un Ēvaldam Lācim – saņemot trīs no 12 balvām jauniešu un bērnu filmu programmās.

Jāņa Norda filma „Mammu, es Tevi mīlu!” saņēma starptautiskās žūrijas galveno balvu. Savukārt Ēvalda Lāča animācijas filma „Eži un lielpilsēta” saņēma speciālbalvu un bērnu žūrijas īpašo balva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti