Latvijas kopražojuma dokumentālā filma piedzīvo pasaules pirmizrādi Amsterdamas kinofestivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Studijas "Avantis Promo" kopproducētā dokumentālā filma "Starp diviem kariem" atlasīta Amsterdamas starptautiskā dokumentālo filmu festivāla "IDFA" oficiālajā programmā. Filma pasaules pirmizrādi piedzīvo ceturtdien, 19. novembrī, vakarā IDFA konkursā "First Appearance", informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa. 

Filma ir Ukrainas, Latvijas, Vācijas un Kataras kopražojums, tās režisore ir Alina Gorlova, producents – Maksims Nakonečnijs, filmu studija – "Tabor Production" no Ukrainas.

Filmas Latvijas puses veidotāji ir studija "Avantis Promo", producente – Ilona Bičevska. Mūziku filmai sacerējis latviešu komponists Goran Gora. Scenārija konsultanti –  Ivo Briedis, Atis Klimovičs, Ilona Bičevska.

"Mūsu filma iesākās kā maza īsfilma par Sīrijas jaunieša dzīvi Ukrainā, taču tās ražošanas procesā kopā ar mūsu varoni tikām ierauti aizvien jaunu kara situāciju epicentrā.

Četru gadu laikā tā no īsfilmas kļuvusi par kara skartās ģimenes eposu, kura laikā mēs piedzīvojam trīs karus un sekojam jauna cilvēka miera un identitātes meklējumiem.

Tas viss tiek atklāts jaunas sievietes – režisores – acīm, kas niansēti uztver smalkas detaļas cilvēka individuālo un kolektīvo emociju pasaulē 21. gadsimtā, kur karš joprojām nespēj rimties," par filmu stāstīja kopproducente Bičevska.

Piektdien, 20. novembrī, filma piedzīvos Itālijas pirmizrādi starptautiskajā festivālā "Festival Dei Popoli".

Filmas Latvijas pirmizrāde plānota 2021. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti