Latvijas kinoteātros Vudija Alena jaunā filma «Nesaprātīgs cilvēks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 11. septembrī, Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos klasiķa Vudija Alena melnā komēdija „Nesaprātīgs cilvēks” („Irrational Man”). Pasaulslavenā režisora un scenārista jaunākais meistardarbs jau savaldzinājis Kannu kinofestivāla publiku.

Melnā komēdija „Nesaprātīgs cilvēks” ir dramatismu kāpinošs stāsts par filozofijas profesoru Eibu Lukasu, kuru piemeklējusi eksistenciāla pusmūža krīze un kura dienas paiet rokrokā ar alkoholu garlaicīgā mazpilsētas universitātē. Brīdī, kad profesors ir jau nonācis tik tālu, ka atrodas emocionāla bezdibeņa priekšā un viņam nekas dzīvē vairs nesagādā prieku, bezcerīgā vīrieša ikdienai jaunu jēgu sāk piešķirt viņa labākā studente Džila. Uzsācis romantiskas attiecības ar jauno sievieti, profesors pavisam negaidīti atklāj sevi no jauna. Izrādās, ka viņš ir spējīgs arī uz noziegumu.

Ņujorkas intelektuālim Vudijam Alenam šī ir jau 45. pilnmetrāžas kinofilma. Turklāt tāda, kurā viņam kārtējo reizi ir izdevies vienkopus sapulcināt krāšņu buķeti ar izciliem Holivudas aktieriem. Filmā „Nesaprātīgs cilvēks” galvenās lomas atveido tādas kino personības kā Vakīns Fīnikss, Emma Stouna, Džeimijs Bleiklijs un Pārkere Posija.

Jāatzīmē, ka gandrīz katra filma, kurā savu dalību apstiprina izcilais raksturlomu tēlotājs Vakīns Fīnikss, saņem neskaitāmas kino balvas un vēl ilgi paliek atmiņā tās skatītājiem. Kino kritiķu atsauksmes liecina, ka arī melnajā komēdijā „Nesaprātīgs cilvēks” Vakīna Fīniksa tēlojums ir spožs un baudāms.

Pats aktieris intervijās atzīst, ka ir ļoti maz scenāriju, kuri viņu uzrunā, tāpēc viņš filmējas aizvien retāk. Vudija Alena piedāvājums gan bijis viens no tiem, kas ieinteresējis.

„Es ne tikai gribēju filmēties filmā „Nesaprātīgs cilvēks”, biju pat gatavs cīnīties šīs lomas dēļ. Man nepietika tikai ar scenārija izlasīšanu. Es vēlējos līdz dziļuma izjust visas emocijas un situācijas, kuras piedzīvoja profesors,” stāsta aktieris, kuram šī ir pirmā sadarbība ar Vudiju Alenu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti