Kultūras ziņas

Rīgā pulcējas jaunie vokālisti

Kultūras ziņas

"Cilvēks, kas smejas" Nacionālajā teātrī

Ielu ainas sastingušas fotogrāfijās

Latvijas Fotogrāfijas muzejā - izstāde «Ielu fotogrāfija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 3. decembra līdz 2016. gada 17. janvārim Latvijas Fotogrāfijas muzejā skatāma mūsdienu latviešu fotogrāfu izstāde „Ielu fotogrāfija”. Izstādē ar saviem darbiem piedalīsies Irēna Stefanoviča, Laura Appena, Gints Ivuškāns, Juris Justs, Olafs Ošs, Romāns Drics un Viesturs Pinka.

Nejauši notvertas ielas ainas un pacietīgi gaidīti kadri, apstādināti ikdienas mirkļi sabiedriskajā transportā, fotogrāfam priecīgi pozējoši bērni, kas iztraucēti savās pagalma rotaļās, salijuši garāmgājēji un rudens miglā fotografēta pilsēta.

Olafs Ošs savu foto stāstu centrā liek cilvēku un laiku. “Galvenais, ko es meklēju, ir jautājums, ja es, piemēram, redzu kādu situāciju, es gribu, lai manī rodas jautājums, nav nemaz svarīgi, par ko viņa ir. Un nav nemaz svarīgi to atbildi dabūt, bet es gribu šo jautājumu pārnest uz bildi un līdz ar to parādīt citiem,” skaidro Olafs Ošs. “Ir dienas, kad tu izej ārā, staigā pa pilsētu piecas stundas un nenobildē neko pilnīgi, bet tieši tas meklējums ir viena no lielākajām [lietām] ne tikai ielu fotogrāfijas, bet fotogrāfijas un vispār jebkādas mākslas sastāvdaļām - tieši meklēt.”

Fotogrāfs Gints Ivuškāns 2011. gadā  saņēmis apbalvojumu konkursā „Dienas gada balva fotogrāfijā”, un 2014. gadā festivāla „Es esmu fotogrāfs” ietvaros Tallinā godalgots ar 3. vietu kategorijā „Labākais reportāžas foto”. Izstādē iekļauta Ginta Ivuškāna darbu sērija, kurā redzama Rīga lietū.

“Man patīk cilvēki, notikumi, darbība, cilvēku emocijas, es priecājos, ja man izdodas notvert cilvēku emocijas vai parādīt kaut kādu īpašu noskaņu fotogrāfijā,” saka Ivuškāns. “Man patīk dabu fotografēt, es to vairāk uztveru kā meditāciju.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti