Latvijas filmu nozare apkopo darba piedāvājumus Ukrainas kinematogrāfistiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai praktiski palīdzētu Ukrainas bēgļiem sakārtot pagaidu dzīvi Latvijā un ātri atrast darbu savā profesijā, Nacionālais kino centrs (NKP) apkopo filmu nozarē iespējamās darbavietas un īslaicīga darba piedāvājumus. Jau atsaukušās vairākas lielākās filmu studijas, darba iespēju apzināšana turpinās, informēja NKC pārstāvji.

Attīstot mērķtiecīgu un operatīvu palīdzības sniegšanu bēgļiem no Ukrainas, Nacionālais kino centrs apkopo informāciju par filmu studijās, filmēšanas laukumos un citur filmu nozarē pieejamām darba iespējām, ko var piedāvāt ukraiņu kolēģiem kinematogrāfistiem, ja tie devušies bēgļu gaitās un meklē pastāvīgu vai īslaicīgu darbu klātienē vai attālināti.

Aicinājumam jau atsaukušās lielākās filmu studijas, kas vienlaikus realizē vairākus filmu projektus ("Ego Media", "Mistrus Media", "VFS Films" un citas), daudz piedāvājumu ir animatoriem ar dažāda veida prasmēm (studijās "Atom Art", "Rija Films", "Dream Well Studio" un citas). Animācijā vienlīdz labi iespējams strādāt arī attālināti, bet līdz ar pavasara un vasaras iestāšanos parādīsies vairāk klātienes darba iespēju spēlfilmu uzņemšanas laukumos. Filmu studijas un audiovizuālās produkcijas veidošanas kompānijas piedāvā darbu arī citu kinoprofesiju pārstāvjiem – montāžistiem, fotogrāfiem, dublāžas aktieriem, krāsu korekcijas speciālistiem un citiem.

Apkopota informācija par filmu nozarē pieejamām darbavietām pieejama NKC mājaslapā, tā tiek papildināta un izplatīta visās lielākajās bēgļu palīdzības platformās, meklējot arī citus ceļus, kā sasniegt tos, kam nepieciešama šāda mērķtiecīga palīdzība. Kā atzīmēja NKC, līdzīgas iniciatīvas tiek realizētas arī Lietuvā un Igaunijā, tuvākajā nākotnē iespējama arī pārrobežu sadarbība.

NK atgādināja, ka Latvijas filmu nozare palīdz ne tikai amata brāļiem kinematogrāfistiem, bet arī citiem Ukrainas bēgļiem, kas ieradušies Latvijā, – pateicoties Latvijas filmu autoru un producentu atsaucībai, ir izveidota apmēram astoņas stundas gara animācijas filmu programma, ko bez maksas demonstrē bēgļu palīdzības centros Rīgā.

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Vairāki miljoni cilvēku pametuši Ukrainu. Kopumā, pēc ekspertu aplēsēm, krīze Ukrainā varētu atstāt bez pajumtes 12 miljonus cilvēku. Latvija gatavojas uzņemt 10 000 iespējamo Ukrainas bēgļu.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti