Latvijas filma «Mans mīļākais karš» ieguvusi godalgu prestižajā Ansī festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas pilnmetrāžas animācijas filma "Mans mīļākais karš", kas tapusi Latvijas studijā “Ego Media”, ieguvusi godalgu animācijas festivālā Ansī Francijā, liecina festivāla mājaslapā publicētā informācija.

Filma “Mans mīļākais karš” balvu ieguva festivāla pilnmetrāžas konkursa programmā “Contrechamp”, kurā tika izrādītas 10 pilnmetrāžas animācijas filmas no visas pasaules. Šajā konkursā pagājušā gadā galveno balvu saņēma Ginta Zilbaloža filma “Projām”.

Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma
00:00 / 01:02
Lejuplādēt

Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma paziņojumā medijiem uzsvēra notikuma nozīmīgumu:

“Fakts, ka divus gadus pēc kārtas Latvijā veidotas animācijas filmas uzvar pasaules nozīmīgākā animācijas filmu festivāla konkursā “Contrechamp”, patiesi ir unikāls, pat fenomenāls.

Šajā programmā tiek īpaši atlasīti mākslinieciski novatoriski, nekonvencionāli darbi, un Ilzes Burkovskas-Jakobsenas “Mans mīļākais karš”, tāpat kā Ginta Zilbaloža “Projām”, kas Ansī triumfēja pērn, apliecina Latvijas animācijas režisoru un mākslinieku talantu daudzveidību. Abas Ansī uzvarējušās animācijas filmas ir pilnmetrāžas darbi, pārliecinoši autorkino paraugi, kas apliecina gan konkrētu autoru, gan arī Latvijas animācijas konkurētspēju pasaulē.”

Filmas producents Guntis Trekteris norādīja, ka notikušais ir liels pagodinājums: "Jau iekļūšana Ansī festivāla konkursā ir animācijas filmas veidotāju sapnis, bet uzvara – tā ir ļoti pagodinoša ziņa. Šī atzinība ir lielisks starta punkts filmai, kuru drīzumā varēs redzēt arī Latvijā."

Autobiogrāfiskos motīvos balstītais stāsts “Mans mīļākais karš” par padomju Latvijā pavadītu bērnību veidots kā Latvijas un Norvēģijas kopražojums, nacionālo pirmizrādi Latvijā filma piedzīvos rudenī.

Ansī starptautiskais kinofestivāls, kas Francijā notiek jau kopš 1960. gada, ir viens no būtiskākajiem un prestižākajiem animācijas filmu festivāliem pasaulē, atzīmē filmas veidotāji. Šogad festivāls bija pārcelts uz virtuālo vidi.

Filma ir Latvijas un Norvēģijas kopražojums, un tās veidošana no scenārija līdz pabeigšanai ilga gandrīz astoņus gadus. 2014.-2017. gadā filmas ražošana tika finansēta Nacionālā kino centra konkursos, bet 2019. gada rudenī ar kampaņu kolektīvā ieguldījuma platformā projektubanka.lv tika atbalstīta filmas pabeigšana.

Filmu veidojuši mākslinieki Sveins Nīhuss (Svein Nyhus), Krišjānis Ābols, Kerija Arne, Toms Burāns, Laima Puntule, Harijs Grundmanis, Nils Hammers, Arnis Zemītis. Mūziku filmai komponējis Kārlis Auzāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti