Latvijas diaspora līdz jūnija beigām tiešsaistē varēs skatīt latviešu filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nacionālā kino centra (NKC) portāls Filmas.lv 19. jūnijā uzsācis pirmo tiešsaistes festivālu “Latvijas filmas pasaulē”, kas ilgs divas nedēļas līdz jūnija beigām. Festivāla ietvaros 10 Latvijas filmas kā īpašs sveiciens latviešu diasporai nacionālajos svētkos būs pieejamas noskatīšanai datorā jebkurā pasaules vietā, kur vien atrodams interneta pārklājums, informē NKC.

Līdz šim portālā Filmas.lv sadaļā “Latvijas filmas tiešsaistē” ir iespējams noskatīties vairāk nekā 170 filmu jebkurā laikā jebkur Latvijas teritorijā. Lai paplašinātu Latvijas filmu pieejamību arī diasporas mītnes zemēs un citur pasaulē, NKC  sadarbībā ar Latvijas filmu producentiem sāk attīstīt tiešsaistes festivālu "Latvijas filmas pasaulē", pirmā festivāla izlasē piedāvājot četras Simtgades filmas, trīs klasiskās spēlfilmas no Latvijas kino zelta fonda, vienu vēsturisku pētījumu un divas pasaulē atzītas īsfilmas.

Pirmās Simtgades filmas, kas ar portāla Filmas.lv starpniecību nonāk pie skatītājiem visur pasaulē, pārstāv visplašāko spektru – spēlfilma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” (2017), dokumentālā filma “Turpinājums” (2018), dokumentāla un inscenēta kino apvienojums vēsturiskā stāstā “Mērijas ceļojums” (2018) un animācijas filma “Saule brauca debesīs” (2018).

Klasisko spēlfilmu piedāvājumā ir Jāņa Streiča režisētā nacionālā komēdija “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, režisora Gunāra Pieša filma “Sprīdītis” un klasiķa Rolanda Kalniņa “Četri balti krekli”.

Lai atraktīvu saturu portālā atrastu visdažādākie skatītāji, tiešsaistes festivāla programmu papildina arī divas dokumentālās īsfilmas, ko uzņēmusi šobrīd pasaulē vispazīstamākā Latvijas kinorežisore Laila Pakalniņa – poētiskais Latvijas ainavu vērojums "Zirdziņ, hallo!" (2017) un gandrīz komēdija par tūristiem pie Ventas rumbas ūdenskrituma – "Rumba" (2016).

Tautisku svētku noskaņas uzturēšanai festivāla programmā iekļauts arī vēsturisks pētījums par Latvijas skanīgāko tradīciju – režisora Askolda Saulīša dokumentālā filma "Dziesmuvara" (2018) par Dziesmu svētku vēsturi kopš pirmās vidzemnieku dziedāšanas dienas 1864. gadā Dikļos un pirmajiem Vispārējiem latviešu dziesmu svētkiem 1873. gadā Rīgā.

Visas tiešsaistes festivāla "Latvijas filmas pasaulē" programmā iekļautās filmas līdz 30. jūnijam var bez maksas noskatīties visur pasaulē, kur vien pieejams internets. Skatīšanās iespējama ne tikai datora pārlūkprogrammās, bet arī izmantojot viedtālruņus un planšetdatorus ar jaunākajām iOS un Android operētājsistēmu versijām

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti