Latvijas animācijas filmas piedalās Briseles festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

13.februārī Briselē tika atklāts Starptautiskais animācijas filmu festivāls "Anima", kurā piedalās arī Latvija. Festivālā tiks demonstrētas gan leļļu animācijas filmas bērniem un pieaugušajiem, gan zīmētās animācijas.

"Šis festivāls ir gandrīz desmit dienu garumā. Programma ir tā izveidota, ka gandrīz katru dienu ir pa kādam Latvijas filmu seansam," stāsta Nacionālā kino centra vecākā referente Kristīne Matīsa.

Latviju pārstāv gan animācija bērniem, gan animācija pieaugušajiem. Festivālam sagatavota arī īpaša Signes Baumanes animāciju programma. "Signe Baumane ir šobrīd, kā zināms, Latvijas populārākā animācijas kino režisore," norāda Kristīne Matīsa.

"Filmu programma ir izveidota arī no leģendārā leļļu animācijas pamatlicēja Arnolda Burova filmām, tas ir tā simboliski, jo Arnoldam Buravam šogad aprīlī apritēs 100 gadi. Arī filmu studija "Rija", kas nodarbojas Latvijā ar zīmēto animāciju. Pieaugušajiem - arī mums jau starptautiski zināmi vārdi kā Vladimirs Ļeščovs, Edmunds Jansons un Reinis Pētersons - katram pa vienai vai vairākām filmām Briseles festivālā," teic Kristīne Matīsa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti