Latvijā uzņems korejiešu vēsturisko filmu par cīņu pret Japānas koloniālajiem valdniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas producentu kompānija "Film Angels Studio" sadarbībā ar Dienvidkorejas kompāniju "Hive Media Corp." un franču kompāniju "Keystone Films" realizē nozīmīgu Korejas kinoprojektu — spēlfilmas "Harbin" uzņemšanu Latvijā. Filmēšanas darbu norise plānota 2023. gada janvārī un februārī Rīgā, Cesvainē, Reņģē, Stendē, Kuldīgā un Liepājā, informēja Nacionālā kino centra pārstāvji.

Filma stāsta par Korejas vēstures izcilāko varoni An Jundžanu, neatkarības cīnītāju pret Japānas koloniālajiem valdniekiem. Latvijā tiks filmēti vēsturiskie notikumi, kas 1909. gadā norisinājās Vladivostokā (Krievijā) un Harbinā (Ķīnā), kur galvenais varonis ar Korejas neatkarības pretošanās grupu cīnījās pret Japānas impērijas militārajiem spēkiem un, riskējot ar savu dzīvību, nonāvēja imperatoriskās Japānas slepenās padomes prezidentu Ito Hirobumi.

Šo mākslas filmu producē Dienvidkorejas filmu studija "Hive Media Corp.", kuras veidotās filmas guvušas lielus panākumus ne tikai Korejā, bet arī visā pasaulē. Filmas režisors Vu Minho ir daudzkārt apbalvots kā labākais Dienvidkorejas režisors, bet filmas operators Hongs Kunpjo ir zināms visā pasaulē pēc darba vairākus Oskarus ieguvušajā filmā "Parazīts" ("Parasite") (2019).

No Latvijas puses filmēšanas servisu nodrošinās kompānija "Film Angels Studio". 

"Jau ilgu laiku esam dzirdējuši daudz laba par Latviju. Ne tikai par jaukajiem cilvēkiem un izcilajām alus šķirnēm, bet arī par daudzveidīgajām iespējām, ko valsts sniedz kinoindustrijas pārstāvjiem no visas pasaules," ar smaidu atzīst producents Paskāls Sīgels (Pascal Siegel) no franču kompānijas "Keystone Films". "Filmēšanas vietu autentiskums, iespēja organizēt filmēšanu saprātīgos termiņos un par samērīgām izmaksām, filmēšanas grupas profesionālais līmenis — tā ir perfekta izvēle mūsu filmai," viņš turpina. Savukārt Ivo Ceplevičs, "Film Angels Studio" vadītājs, novērtē daudzu darba gadu rezultātu: "Esam ļoti gandarīti par iemantoto Āzijas filmu producentu uzticību. Pēdējo trīs gadu laikā šis ir otrais Dienvidkorejas projekts. Interesanti, ka filmas tēma par Korejas brīvības cīnītājiem bija arī iepriekšējā projektā, šoreiz gan ir cita komanda un cits filmas izteiksmes veids, bet redzam, cik tēma ir nozīmīga Korejā. Priecājamies, ka varam būt citai valstij un kultūrai tik nozīmīgu notikumu atspoguļošanas komandā."

Drīzumā Latvijā ieradīsies vairāk nekā 100 Korejas filmu industrijas pārstāvju, kuriem pievienosies līdzīgs skaits Latvijas kinoprofesionāļu, tostarp producents Jānis Kalējs, izpildproducente Katrīne Zeile, mākslinieks Juris Žukovskis, kostīmu māksliniece Katrīna Liepa, grima māksliniece Aija Beata Rjabovska, režisora asistente Katrīna Tomašicka, gaismu meistars Juris Zemītis, filmēšanas aprīkojuma meistars Roberts Dreimanis un filmēšanas objektu menedžeris Ēriks Kibermanis. Filmēšanā piedalīsies vairāki latviešu aktieri – Guna Zariņa, Lauris Subatnieks, Arnolds Osis, Aleksandrs Malikovs un 400 masu skatu dalībnieki. Aktieru un masu skatu dalībnieku atlasi nodrošina aģentūra "Casting Bridge".

Projektu Latvijā atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra saskaņā ar 2022. gada valsts budžeta līdzfinansējuma konkursu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā.

Filmēšanas laikā Rīgā paredzami satiksmes un gājēju kustības ierobežojumi, sīkāka informācija pieejama pašvaldības portālā riga.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti